Katalin-ünnep Kati néni szobránál

2019-11-21 | Kulturális élet-Programok
(Fotó:wikipedia) Hamarosan itt van a Katalinok, Katák, Katusok, Katkák, Katicák és Katinkák ünnepe – jövő hétfőn hagyományos Katalin-napi rendezvényt tartanak a Belvárosban Kati néni szobránál.

A Katalin név viselői görög eredetű nevük jelentésében a tisztaságot hordozzák. Szent Katalin pedig a középkori járványok idején az életét kockára téve szolgálta felebarátait, gyógyított és tanított. A népszerű név fehérvári híres lányai és asszonyai között az egyik legkedvesebb a felsővárosi fertályos asszony, a kedvelt piaci kofa.

A Liszt Ferenc utcai szobornál november 25-én 17 órakor az Alba Regia Táncegyüttes Senior csoportja és a Tilinkó Zenekar teremt jó hangulatot az ünnepléshez, közönségcsalogató utcajátékot adnak elő a Prikulicsok a Szabad Színházasokkal. A járókelőket a Hagyományos Piacokért Egyesület és a Fehérvári Polgárok Egyesülete vendégelik meg, köszöntőt mond dr. Cser-Palkovics András polgármester és Földi Zoltán önkormányzati képviselő.

A rendezvény 18 órától a Felsővárosi Közösségi Házban folytatódik, a TáncolKodó Táncegyüttes és a Tilinkó kíséretével várnak mindenkit interaktív táncmulatságba.

További részletek a http://aszmh.hu/events/katalinok-jeles-napja/ oldalon olvashatók

OKK Fehérvár

 

Megosztás