Kontinentális Kör - A székesfehérvári Gyulai Memorial a második számú atlétikai sorozatban

2020-01-25 | Székesfehérvár
A Gyémánt Liga mögötti második számú, kétmillió dollár összdíjazású világsorozat állomása lesz idén a székesfehérvári Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) pénteki közleményében hozta nyilvánosságra az ez évtől induló Kontinentális Kör (Continental Tour) részleteit. A széria viadalait három kategóriába sorolták, e szerint arany, ezüst és bronz versenyeket rendeznek világszerte. A legrangosabb, arany jelzésű sorozat 10 állomása között kapott helyet a július 7-én sorra kerülő magyarországi versengés. Az ezüstben szintén tíz, míg a bronzban 50 verseny lesz.
Az arany széria minden állomásán 200 ezer dollár a pénzdíj, s a versenyek rangját tovább emeli, hogy a Gyémánt Liga átalakítása után az abból kimaradt számokban, 200 méteren, 3000 akadályon, hármasugrásban, diszkoszvetésben, valamint a GYL-ben már évek óta mellőzött kalapácsvetésben is ezeken a versenyeken mérhetik össze tudásukat a legmagasabb szinten a világ legjobbjai. Ezeknek a számoknak minden versenyen 20 ezer dollár a díjazása, az elért eredmények ugyanolyan súllyal számítanak a világranglistába, mint a Gyémánt Ligában produkált eredmények más számokban. A 10 állomás alapján ezekben a kiemelt számokban győztest hirdetnek, akik indulási jogot szereznek a 2021-es szabadtéri világbajnokságra.
A tíz állomás négy kontinenst érint, az első versenyt Nairobi rendezi május 2-án, a záróviadalra pedig Zágrábban kerül sor szeptember 15-én. Székesfehérvár a sorozat nyolcadik, egyben a tokiói olimpiát megelőző utolsó versenye lesz.


A Kontinentális Kör arany osztályának állomásai:
—————————————————-
május 2., Nairobi (Kenya)
május 10., Tokió (Japán)
május 13., Nanking (Kína)
május 22., Ostrava (Csehország)
június 1., Hengelo (Hollandia)
június 9., Turku (Finnország)
június 13., Kingston (Jamaica)
július 7., SZÉKESFEHÉRVÁR
szeptember 6., Szilézia régió (Lengyelország)
szeptember 15., Zágráb (Horvátország)

 

-MTI-

Megosztás