Országos Vadásznap és Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál Pákozdon

2019-08-30 | Székesfehérvár
A VADEX Mezőföldi Zrt. és az Országos Magyar Vadászkamara Fejér Megyei Területi Szervezete szeptember első hétvégéjén közösen rendezi meg a XXVII. Országos Vadásznapot és XIII. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivált. A rendezvénynek az idei évben a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark ad otthont. A belépés ingyenes, a rendezők szeretettel várnak minden érdeklődőt!

A rendezvény 2019-ben is a természet, a vadászati kultúra és a vadgasztronómia szerelmeseinek nemzetközi találkozója lesz. A vadászias hangulatot agarászok, erdélyi kopósok, íjászok, solymászok, valamint a trófeakiállítás és az öt kontinens vadjait bemutató preparátum-kiállítás teremtik meg. A rendezvényre látogatóknak lehetőségük lesz megkóstolni a vadételfőző versenyen induló főzőcsapatok bográcsában rotyogó vadpörköltek, raguk, tokányok, sültek mellett a nagy népszerűségnek örvendő vadburgert, szarvaskolbászt, vagy az óriásbográcsban készülő vörösboros erdei gombás szarvaspörköltet – csak néhányat említve a sok finomság közül.

változatos felnőtt, gyermek- és családi programok, könnyűzenei koncertek, néptáncbemutatók, vásári produkciók, játékos programelemek, erdei iskolai foglalkozások, a gasztronómiai és Megyekorzóval színesített kézműves vásár tartalmas kikapcsolódást nyújtanak az őszi fesztiválszezon kezdetén.

A fesztivál kiemelt fellépői az Alba Regia TáncegyüttesDanics Dóra és a Cimbaliband és a Magashegyi Underground. A STIHL Országos Fakitermelő Verseny döntőjén ismét felbőgnek a motorfűrészek is!

Kóstoljanak bele Önök is az erdők-mezők által kínált kulináris élményekbe, ismerkedjenek meg a vadászati hagyományokkal, élvezzék a szórakoztató koncerteket, és töltsenek el egy csodálatos napot a Velencei-tavi térség legállatibb parkjában, a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadasparkban szeptember első szombatján!

Részletes információ: www.vadgasztro.vadex.hu
OKK Fehérvár
Megosztás