Óvodai felújítások

2019-09-02 | Helyi közélet
(Fotó:OKK Fehérvár) Helyszínbejáráson nézte meg Mészáros Attila, az V. számú választókerület önkormányzati képviselője a Tóvárosi Tagóvodában elkészült fejlesztéseket. Az intézményben megújult a fűtésrendszer és több emeleti vizesblokk. Komoly felújítások zajlottak a Hosszúsétatéri Óvodában is, a két intézményre összesen 47 millió forintot költöttek a nyár folyamán.

A Hosszúsétatéri Óvoda Tóvárosi Tagóvodájában teljes felújították a fűtésrendszert, kicserélték a vezetékhálózatot és új, hőszabályozó szeleppel ellátott radiátorokat szereltek fel a fűtés optimalizálására. Rendbe hozták az emeleti vizesblokkokat is, ahol kicserélték a burkolatot, a szanitereket és a világítótesteket. „Régi igény volt ez az óvoda részéről, és örvendetes, hogy idén végre meg tudtuk valósítani. A két munka összesen mintegy 35 millió forintba került.” – hangsúlyozta a mai bejáráson Mészáros Attila önkormányzati képviselő.

Hozzátette, hogy a Hosszúsétatéri Óvodában 25 darab nyílászárót cseréltek ki a csoportszobákban, voltak villanyszerelési munkálatok is, illetve a foglalkoztatók előtt húzódó, aszfaltburkolatú teraszt javították. A két intézményre összesen 47 millió forintot fordítottak nyáron, az Ybl Miklós Intézmény-felújítási Program keretében.

A képviselő arról is beszámolt, hogy az elmúlt 9 évben a két óvodára 130 milliót költött a város, ha ehhez hozzáadjuk a Tóvárosi Bölcsődét és a Tóvárosi Általános Iskolát,  akkor a négy intézmény fejlesztésére szánt összeg meghaladja a 350 millió forintot. Mészáros Attila önkormányzati képviselő köszönetét fejezte ki dr. Cser-Palkovics András polgármesternek és a Közgyűlésnek, hogy támogatták a fontos beruházásokat.

A Hosszúsétatéri Óvoda és a Tóvárosi Tagóvoda „teltházzal” működik, az intézményekben 6-6 csoport van, a létszám mindenhol eléri a maximálisan megengedett 25 főt. A tóvárosi bejáráson Tóth Ildikó óvodaigazgató köszönetét fejezte ki a fejlesztések kapcsán. Mint mondta, a gyerekeknek az óvoda jelenti a második otthonukat, így nem mindegy, hogy ott milyen környezetben töltik az idejüket. A mosdóik nagyon esztétikusak lettek, és örvendetes, hogy figyelembe vették az intézmény kéréseit, igényeit.

 

OKK Fehérvár

 

Megosztás