300 méter kolbász

2019-02-24 | Bor-Gasztro
(Fotó:OKK Fehérvár) A Fehérvári Polgárok Egyesülete és a Jancsárkert Piac és Közösségi Egyesület hatodik alkalommal rendezte meg a Fehérvári Kolbásztöltõ Fesztivált. Szombaton a Jancsárkertben a húsz résztvevõ csapat kolbásztöltõ versenye mellett disznótoros és egyéb kézmûves ételek gazdag választéka, gasztroutca, vásár, élõzene is volt a piacon.

A szervezõk, a Fehérvári Polgárok Egyesülete és a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület, azzal a szándékkal indította útnak a kolbásztöltõ fesztivált, hogy a közösségépítés mellett az idõsebb nemzedék továbbadja a kolbásztöltés praktikáit. Így a fiatalok megtanulhatják, hogy a kolbász, hurka, sonka nem az áruházakban terem, hanem friss húsból, bélbõl vannak, és itt láthatják a szakszerû elkészítés módját is, errõl szólt köszöntõjében Palkovics Lajos, a Fehérvári Polgárok Egyesületének elnöke.

A megnyitón dr. Cser-Palkovics András polgármester köszönetet mondott a szervezõknek, hogy hagyományt teremtettek ezzel a rendezvénnyel. Egy újabb hely és lehetõség arra, hogy kicsik és nagyok együtt tölthessenek egy vidám napot, mindezt úgy, hogy gasztronómiai hagyományainkat is megõrzik. Székesfehérvár polgármestere a fehérvári csapatok mellett köszöntötte a Szerbiából és Horvátországból érkezett versenyzõket is.
 

<p style="&quot;text-align:" justify"="">A csapatok 5 kg húst és 1 kg kenyeret kaptak a nevezési díj fejében, és ebbõl készíthették el a finomabbnál finomabb étkeket. Az idei nevezõk között vannak újak, és olyanok is, aki már többször is részt vettek a versenyen, és természetesen sokan minden évben új és új receptekkel érkeznek Fehérvárra. Errõl maguk a csapattagok beszéltek, amikor egyenként bemutatkoztak a színpadon. Akadt olyan is, aki elárulta, hogy sajttal, sok fûszerrel vagy éppen rengeteg csípõspaprikával gyúrják meg a kolbászt.

OKK Fehérvár

Megosztás