Lencsével indították az évet

2019-01-02 | Bor-Gasztro
(Fotó:OKK Fehérvár) Szerencsehozó újévi lencsefõzelékkel várták a fehérváriakat az év elsõ napján az Alba Plaza elõtti téren.

Immár hetedik alkalommal indították szerencsehozó lencsével az újévet a fehérváriak január 1-jén. Az apró szemû ételhez a néphit a pénzt, a gazdagságot társítja – minél többet eszik belõle valaki ezen a napon, annál nagyobb szerencséje lesz e téren, és bõség jellemzi majd az évet.

<p style="&quot;text-align:" justify"="">„Hagyomány már, hogy az újév elsõ napján a szerencsehozó lencsével kívánunk egymásnak, közösségünknek békés boldog újesztendõt. A 2013-ban indított kezdeményezést örömmel fogadta a város, amit jól jelez, hogy 2019-ben is nagyon sokan eljöttek a közös lencseevésre. Kívánom, hogy legyen sok-sok mosoly, hit, jókedv egész évben, ami nélkül egy várost és egy városi közösséget nem lehet építeni. Ennyi sok kedves emberrel, aki odafigyel a másikra és a városára, a mi közös otthonunkra, Székesfehérvárra, és azt keresi, ami bennünket összeköt.” E gondolatokkal köszöntötte a jelenlévõket a város polgármestere. Dr. Cser-Palkovics András köszönetet mondott a katonáknak, hogy ismét nagyon finom lencsét fõztek, majd Rácz István százados, tábori lelkész mondott asztali áldást és áldotta meg a lencsét.

Székesfehérvár Önkormányzata, a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség Összhaderõnemi Parancsnoksága, a Fehérvári Programszervezõ Kft. és az Alba Plaza közösen gondoskodott arról, hogy szerencsésen induljon a 2019-es esztendõ. A délután során az asztaloknál ülve baráti társaságok, családok és az egyedül érkezõk is egy kis beszélgetésbe elegyedve, jóízûen fogyasztották el a gulyáságyúkban fõzött ezer adag lencsefõzeléket.

OKK Fehérvár

Megosztás