Érettségi, emelt szinten: országosan a legjobbak között a székesfehérvári Comenius

2019-03-22 | Fiatalok
(Verseny a Comeniusban - Sajtófotó) Büszkék lehetünk! - fogalmazott Rockenbauer Lajos, a fehérvári Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvû Iskola igazgatója az Oktatási Hivatal legfrissebb érettségi statisztikáira utalva.

A teljes országos statisztika szerint – a Magyarországon mûködõ külföldi iskolákat is beleértve – az elsõ hétben található a székesfehérvári Comenius azonos 100 százalékos eredménnyel! Fejér megyében pedig abszolút elsõ: az Oktatási Hivatal köznevelési információs rendszerében bárki megnézheti, hogy azok közül az iskolák közül, amelyekben minden érettségizõ bizonyítványt szerzett, kizárólag a Comeniusban vizsgázott mindenki – sikeresen – emelt szinten.

Az Oktatási Hivatal köznevelési információs rendszerében elérhetõk a tavalyi érettségi statisztikák. Az alábbi Fejér megyei középfokú iskolákban szerzett bizonyítványt mindenki, aki érettségi vizsgát tett (vagyis volt 100 százalékos a bizonyítványt szerzõ tanulók aránya):

Székesfehérváron a Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvû Gimnázium a Tóparti Gimnázium és Mûvészeti Szakgimnázium, a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium, a Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium, a Székesfehérvári Hermann László Zenemûvészeti Szakgimnázium és Alapfokú Mûvészeti Iskola, a Gorsium Gimnázium és Mûvészeti szakgimnázium, a Székesfehérvári SZC Jáky József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, valamint a Székesfehérvári SZC Bugát Pál Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája érettségizõ tanulóinak mindegyike bizonyítványt szerzett. Megyei szinten ugyanez a helyzet a a gárdonyi Chernel István Általános Iskola és Gimnázium, a Sárbogárdi Petõfi Sándor Gimnázium, a bodajki Hang-Szín-Tér Mûvészeti Gimnázium, Mûvészeti Szakgimnázium, Alapfokú Mûvészeti Iskola és Kollégium és az abai Atilla Király Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Mûvészeti Iskola diákjainak mindegyike érettségizõivel. 

Fejér megyében az érettségizõk közül kizárólag a Comeniusban tett mindenki emelt szintû érettségit, sikeresen.

– A pedagógusok és a tanulók közös célja az emelt szintû érettségi, valamennyi végzõsünk tovább szeretne tanulni és mindenki felsõfokú nyelvvizsgát tesz le, a Comenius iskola tanulói közösségében ez az elfogadott mérce – fogalmazott a Comenius igazgatója a hír hallatán, s hangsúlyozta: a diákok mindezt vidáman, együttmûködve, egymást segítve mûvelik. – Az idei tanévben is legalább egy tárgyból mindenki emelt szintû érettségire jelentkezett, az intézményi próba érettségik 60 százalék feletti, azaz jeles átlagot mutatnak. Az érettségire készülõk valamennyien legalább két szaktantárgyból angol nyelven vizsgáznak, sokan folytatják tovább a tanulmányaikat ismét külföldi egyetemeken.

Ez a siker, tette hozzá Rockenbauer Lajos, hozzátéve: s egyenes következménye a hangsúlyozottan a pedagógiát elõtérbe helyezõ oktatásnak, a motiváció alapú pedagógiai értékelésnek és a tanulók iránti tiszteletnek, szeretetnek.

Az iskola sajtóközleménye

Megosztás