Lányok Napja - Székesfehérváron is

2019-04-01 | Fiatalok
(Fotó:Lányok Napja Sajtó) A felsõ tagozatos általános iskolás vagy középiskolás lányok mától, április elsejétõl jelentkezhetnek a Lányok Napja ingyenes programjaira, amiket az eddigi fogadóhelyek listája alapján országszerte tizennyolc városban rendeznek meg:

Budapesten, Cegléden, Debrecenben, Dunaharasztiban, Egerben, Gyöngyöshalászon, Gyõrben, Kalocsán, Kecskeméten, Nyíregyházán, Makláron, Miskolcon, Siófokon, Százhalombattán, Székesfehérváron, Tatabányán, Tiszaújvárosban, és Veresegyházán. A fogadóhelyek, a programok és a városok száma folyamatosan nõ, ezért érdemes figyelni a Lanyoknapja.hu weboldalt.


2019-ben a Lányok Napjára jelentkezõ diákok április 30-án látogathatják meg azokat a gyárakat, laborokat és mûszaki egyetemeket, amelyek programot kínálnak számukra. A fogadóhelyek egy napra nyitják ki kapuikat, hogy megmutassák, miért érdemes náluk tanulni és/vagy dolgozni, ezzel is ösztönözve a lányokat arra, hogy olyan pályát válasszanak maguknak, amiben nem csupán kiteljesedhetnek, hanem szükség is van rájuk.
 

Ugyanis a természettudományos, mûszaki és informatikai területeken piacra lépõ munkaerõ mennyiségét a fiúk körébõl már nem lehet tovább emelni, csak jármûmérnökbõl háromszor annyira volna szükség, mint amennyi rendelkezésre áll. De megoldás mégis van: mivel ezekben a „férfias” szakmákban rendkívül alulreprezentáltak a lányok, ezért érdemes feléjük fordulni, és õket ösztönözni arra, hogy döntsék meg a velük szemben támasztott sztereotípiákat, és pótolják õk a hiányzó munkaerõt.

A Lányok Napja a legnagyobb, lányoknak szóló pályaorientációs kezdeményezés Magyarországon, amit hazánkon kívül a világ számos országában megrendeznek. A Nõk a Tudományban Egyesület által szervezett program célja, hogy informálja a lányokat a természettudományos, mûszaki és informatikai pályák elõnyeirõl, a Lányok Napja Programiroda ezzel párhuzamosan szakmai segítséget nyújt a fogadóhelyek számára a minél érdekesebb és informatívabb programok megszervezéséhez.


A fogadóhelyek jelentkezését a programiroda folyamatosan várja, jelentkezni a Lanyoknapja.hu regisztrációs oldalán keresztül. A meghirdetett programokra a lányok pedig ezen az oldalon tudnak jelentkezni.

A "Lányok Napja Sajtó" közleménye

 

Megosztás