A szokásosnál is nagyobb forgalom várható az M7-esen a következõ hétvégéken

2019-07-05 | Hasznos infók
A következõ két hétvégén számos olyan nagyszabású, több tízezer embert vonzó rendezvény is lesz az M7-es autópálya térségében, amely a nyári hétvégi forgalmat tovább növeli majd, így a szokásosnál is nagyobb torlódásokra számíthatnak a Balatonra, illetve a Velencei-tóra, majd a Budapestre tartók.

Az idei Balaton Sound-ot2019. július 3-7. között rendezik meg, a rendezvény nagyrészt ismét hétvégére esik, a fesztiválozók generálta plusz forgalom pedig tovább fogja növelni az egyébként is jelentõs hétvégi, nyári forgalmat az M7-es autópályán, illetve a 7-es fõúton is. A közlekedõk ezért mindenképpen számítsanak arra, hogy a szokásosnál is nagyobb forgalom lesz ezeken az utakon a következõ napokban.

A jövõ hétvégén még ettõl is nagyobb arányú forgalomra számítanak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei. Egyrészt 2019. július 9-15. között zajlik majd az EFOTT Fesztivál a Velencei-tónál, másrészt július 13-14-én, vagyis jövõ héten szombaton és vasárnap lesz Zamárdiban a Red Bull Air Race is. Így ebben a két napban az utóbbi rendezvény miatt még nagyobb arányban indulhatnak el tömegek a Balaton irányába, amihez hozzáadódik majd a fesztivál hétvégi közönsége is.

A Red Bull Air Race-hez kapcsolódó, várhatóan jelentõs, koncentrált forgalomnövekedés miatt az M7-es autópályán július 13-án és 14-én az M7-es autópálya zamárdi csomópontjában, Budapest irányába ideiglenes sárga burkolati jelekkel meghosszabítják a gyorsítósávot, amely segítheti a biztonságos becsatlakozást a fõpályára. Továbbá arra kérik a szakemberek a közlekedõket, hogy a rendezvényre érkezéskor, illetve távozáskor a zamárdi csomópont mellett (112-es kilométerszelvény) a balatendrédi csomópontot (115-ös kilométerszelvény) is használják a várható torlódások csökkentése érdekében. A 7-es fõút Zamárdit érintõ szakaszán szintén jelentõs torlódás várható, itt a Rendõrség fogja segíteni a forgalom lebonyolítását, irányítását. A közlekedõknek fontos még tudni, hogy a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztõ Zrt. beruházásában és lebonyolításában épülõ M7-710-es fõút csomópontban (Balatonvilágos elõtt) mindkét irányban továbbra is 60 km/órás sebességkorlátozás lesz érvényben a munkaterület mellett, ahol fokozott óvatosságot kérnek az autósoktól.

A közlekedõknek mindenképpen ajánlott lesz még indulás elõtt tájékozódniuk az aktuális forgalmi helyzetrõl a Magyar Közút Nonprofit Zrt.Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A szakemberek arra is felhívják a közlekedõk figyelmét, hogy az elõjelzéseket figyelve, fokozott óvatossággal közlekedjenek, tartsák be a sebességkorlátozásokat és ügyeljenek a megfelelõ féktávra is – tájékoztatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztály.

Megosztás