Ekkortól eddig lehet égetni Székesfehérváron

2019-04-17 | Hasznos infók
A város közigazgatási területén – a helyi jelentõségû védett természeti terület kivételével – az avar és növényi hulladék nyílttéri égetése 2019. április 23-tól, keddtõl április 30-ig, keddig 08.00 és 20.00 óra között engedélyezett, vasárnap azonban tilos az égetés!

Az elmúlt hét csapadékos idõjárásának köszönhetõen jelentõsen csökkent a tûzveszély az erdõ és mezõgazdasági területeken, ezért az ország teljes területén feloldották a tûzgyújtási tilalmat. Így Székesfehérvár jegyzõje engedélyt adott 2019. április 23-30. között az avar és növényi hulladék nyílttéri égetésére a város közigazgatási területén. 

Az avar és növényi hulladék nem tartalmazhat semmilyen más kommunális, ipari eredetû, illetve veszélyes hulladékot. Az avar és kerti hulladék égetése 18. életévét betöltött, cselekvõképes személy által vagy felügyelete mellett, a tûzvédelmi elõírások betartásával végezhetõ úgy, hogy az égetéssel, az égetés hõsugárzásával környezeti, vagyoni kár nem okozható és az égetés az emberi egészséget nem veszélyeztetheti, a tüzelõanyag az emberi egészségre ártalmas égésterméket kibocsátó anyagot nem tartalmazhat.
 

A nedves, frissen levágott levelek, gallyak égetése fokozott füstképzõdéssel jár, amely balesetveszélyt, légzési nehézségeket okozhat. Mindenkit arra kérnek, úgy gyújtson tüzet, hogy az a környezetére veszélyt ne jelentsen, növényi hulladék közelében más éghetõ anyag, épület ne legyen. A kerti égetést minden esetben felügyeljék, mert az esetlegesen feltámadó szélben a lángok pillanatokon belül tovább terjedhetnek.
 

Az avar és növényi hulladék nyílttéri égetése 2019. április 23-tól, keddtõl április 30-ig, keddig 08.00 és 20.00 óra között engedélyezett, vasárnap azonban tilos az égetés!

OKK Fehérvár

Megosztás