TeSzedd! - Székesfehérváron is lehet csatlakozni

2019-03-19 | Hasznos infók
(Fotó:nol.hu) Idén nyolcadik alkalommal rendezik meg az ország legnagyobb önkéntes mozgalmát, a TeSzedd! szemétgyûjtési akciót. A tavaszi „nagytakarításhoz” számos székesfehérvári csoport is csatlakozott, így a március 21-23. közötti idõszakban önkéntes alapon tehet majd bárki azért, hogy tisztábbá varázsolja a város környezetét.

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció keretében 2011 óta hagyományosan minden évben felhívást indítanak az önkéntesek felé. A rögtönzött, országos tavaszi „nagytakarítás” alkalmával mindenkinek lehetõsége van saját környezetét tisztábbá varázsolni, melyhez az eszközöket – a kesztyût és a szemeteszsákokat, majd a hulladék elszállítását – az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) biztosítja.
 

A kezdetek óta nagy népszerûségnek örvendõ környezetvédelmi program mára Magyarország legnagyobb önkéntes mozgalmává nõtte ki magát, az ITM tájékoztatása szerint 2019-ben elõzetesen már 240 ezer önkéntes regisztrált, akik mintegy háromezer helyszínen teljesíthetnek szolgálatot március 18. és 24. között.
 

A minden eddiginél hosszabb „nagytakarításra” ezúttal is számos székesfehérvári helyszín regisztrált, és bár március 3. után már nem lehet új helyszínt bejelenteni az akció hivatalos weboldalán, a már meghirdetett pontokra még mindig várják a szervezõk és a lelkes önkéntes takarítókat.

Az akció keretében a városban négy nyilvános helyszínhez lehet csatlakozni: a Kossuth utca 7. számhoz március 21-én, csütörtökön 14 órától, a Tolnai utca 1. számhoz március 21-én 15 órától, a Hübner András utca 18. számhoz március 23-án, szombaton 14 órától, a Kelemen Béla utca 30./A számhoz pedig március 23-án 15 órától várják az önkénteseket, akik az építési-bontási törmeléken, gyógyszereken, akkumulátorokon, motorolajokon, elektronikai berendezéseken és zöldhulladékon kívül bármit zacskóba gyûjthetnek, ami kézzel összeszedhetõ.
 

Az országos „nagytakarításról” minden részletes információ, a jelentkezési információk és a helyszínek a http://szelektalok.hu/teszedd/#mi-az-a-teszedd oldalon elérhetõek.

OKK Fehérvár

Megosztás