Tûzgyújtási tilalom Fejérben!

2019-03-29 | Hasznos infók
(Fotó:Katasztrófavédelem) A Fejér megye területén lévõ erdõkben és fásításokban, valamint azok kétszáz méteres körzetében 2019. március 29-tõl általános tûzgyújtási tilalom van érvényben.

Tilos tüzet gyújtani a kijelölt tûzrakó helyeken, az erdõk és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetben lévõ külterületi ingatlanokon, a közút és vasút menti fásításokban. Továbbá tilos a parlag- és gazégetés is.
 

Az erdõben kirándulók, a mezõgazdasági területeken dolgozók, a közúton és vasúton utazók fokozottan figyeljenek arra, hogy égõ cigarettacsikket és dohánynemût ne dobjanak el, azt minden esetben oltsák el.
 

A tûzvédelmi korlátozások megszegése bírsággal sújtható, amely – az okozott károk megtérítésén felül – az elõidézett káresettõl függõen 20 ezer forinttól 3 millió forintig is terjedhet.
 

Az aktuális tûzgyújtási tilalomról az www.erdotuz.hu  vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térképen tájékozódhatunk – tudtuk meg Szabó-Bisztricz Anett tûzoltó fõhadnagy Fejér megyei katasztrófavédelmi szóvivõtõl.

 

Megosztás