Bemutatták a Zichy liget új szökõkútjának terveit

2019-07-09 | Helyi közélet
(Fotó:OKK Fehérvár) Újabb látványos közösségi teret alakítanak ki a Zichy ligetben. A történelmi belváros nyitása a liget felé már a Fõ utca 2013-as megújulása óta szerepel a tervek között.

Új közösségi térrel bõvül a Belváros. A keddi sajtótájékoztatón bemutatott tervek szerint egy 160 négyzetméter alapterületû vízmedencés szökõkút épül a Zichy liget Fõ utca felöli részén, amely köré hét új fát is ültetnek. A környezettudatos, klímabarát burkolat mellett nõ a zöldfelület nagysága, illetve többfunkciós, korszerû utcabútorok is helyet kapnak majd.

A medence peremének anyaga a Fõ utcán is megjelenõ burkolathoz hasonló lesz. A burkolat körülötte teljes mértékben vízáteresztõ anyag, amely a földhöz hasonlóan nyeli el a csapadékvizet. Ez az anyag környezetbarát, klímatudatos. A szökõkút tervezése során figyeltek arra is, hogy a városi ünnepi rendezvények alatt ezen a helyen rendezett koncertek, fesztiválok idején felállított színpad biztonsággal elhelyezhetõ legyen.
 

Kerékpártárolós padok lesznek a szökõkút körül, amely este visszafogott, klasszikusan elegáns világítást kap. A zöldfelületek átalakítására is szükség lesz. Így a liget szélén, ahol rendszeresen kitapossák a növényeket, intenzív bokortelepítés lesz egy kis kerítés felhasználásával, úgy, ahogy 1908-ban is volt.

OKK Fehérvár

 

Megosztás