Bemutatták az "Auchan-körforgalom" kapacitásbõvítésére készülõ terveket

2019-07-11 | Helyi közélet
(Fotó:OKK Fehérvár - A KÉPRE KATTINTVA nagyobb méretben is megnézheti) Készülnek az „Auchan-körfogalom” kapacitásbõvítésének tervei. A Magyar Közút Nonprofit Kft. által megbízott szakemberek csütörtökön bemutatták a annak a csomópont-hálózatnak az elképzelését, amely megoldást jelenthetne az óriási forgalom elvezetésére, illetve a torlódás miatti állandó balesetveszélyes helyzetekre is.

A két körforgalmi csomópont az M7-es autópálya, a 63-as és a 8-as út becsatlakozása, valamint a Sóstói Ipari Park és a bevásárlóközpont mûködése miatt is kiemelt fontosságú. Átalakításáért – melyet a kormány is támogat – ezért fogott össze a város, a közútkezelõ, valamint az ott mûködõ cégek.

Mint arról Székesfehérvár polgármestere közösségi oldalán is beszámolt: „Több helyen két, illetve három sávon lesz megközelíthetõ a csomópont, a gyalogosok közlekedését jelzõlámpák könnyítik majd, és a terület buszközlekedése is korrekcióra kerül.

A tervezõk megkezdték az egyeztetést az érintett vállalatokkal, a tervek engedélyeztetése még az idén várható. A beruházás a mostani becslések szerint több mint 800 millió forintba kerül majd, melynek elõteremtése szintén folyamatban van.”

OKK Fehérvár

Megosztás