Családnap Fehérváron játszópark-avatással, díjátadóval

2019-05-12 | Helyi közélet
(Fotó:OKK Fehérvár) Nemzetközi családnapot rendezett szombaton a SZÉNA Egyesület a Családokért a Palotavárosban. Nagy ünnep volt ez a helyi közösség számára, hiszen hivatalosan is felavatták a megújult játszóparkot és a mûfüves focipályát.

A család nemzetközi napja május 15-én van az ENSZ 1994-es kezdeményezésére, amely ráirányítja a figyelmet a társadalom legfontosabb intézményére. Ehhez kapcsolódóan az idén 23 éves fennállását ünneplõ SZÉNA Egyesület a Családokért a Palotaváros szívében, a Csapó utca és a Bátky Zsigmond utca határolta zöldterületen tartotta hagyományos Nemzetközi Családnapját. Palotavárosban él a város lakosságának egyötöde, mintegy 20 ezer ember, köztük nagyon sok kisgyermek, így nem csoda, hogy rengetegen eljöttek már a rendezvény kezdésére.

A szervezõk színpadi programokkal, állatsimogatóval, interaktív foglalkozásokkal, kézmûveskedéssel, csillámtetoválással, trambulinnal és ugrálóvárral készültek.

A SZÉNA Egyesület évrõl-évre a Szamóca-díjjal ismeri el a legaktívabb önkénteseit, fõbb támogatóit és partnereit. A 18 év alatti önkéntesek kategóriában Bögre Anna, míg a hosszútávú önkéntes kategóriában Báles Rita és Fülöp Krisztián kapott díjat.

Az egyesület számos önkéntessel dolgozik együtt, akik nem tagjai a szervezetnek, közülük Kerekes Kincsõ, Látrányi Viktória, Langmár István és  Németh Ádám munkáját ismerték el. Az önkéntes családok kategóriában Horváth Ferencné és családja lett Szamóca-díjas.

Az együttmûködõ partnerek kategóriában díjazott lett a Szent István Hitoktatási és Mûvelõdési Ház, a Fehérvári Polgárok Egyesülete és a Fehérvári Tûzoltó Egyesület.

A rendezvény kapcsolódott a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány „Emeljünk magasba minél több gyereket” világrekord-kísérletéhez is.

OKK Fehérvár

Megosztás