Elkészült a Királysor 41-51. szám alatt található parkoló felújítása

2019-07-03 | Helyi közélet
(Fotó:OKK Fehérvár) Elkészült a Királysor 41-51. számú épületek közötti parkolók burkolatfelújítása. Mint számos más székesfehérvári útfelújítás, ez a közel 30 millió forint összértékû projekt is a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ÚT 2017-19. programjának keretében valósult meg.

A keddi mûszaki átadással lezárult a Királysor 41-51. között február óta zajló felújítás, amelyet a beszerzési eljárás során a RING-BNP Kft. nyert el. A felújítást a távhõvezeték-kiváltási munkákkal kellett összehangolni. A projekt keretében sor került szegélyépítésre és szegélykorrekcióra, aknafedlapok cseréjére és szintre emelésére, az útfelület aszfaltburkolatának felújítására, a betonburkolat feszültségmentesítésére, valamint a burkolati jelek felfestésére is.
<div style="&quot;text-align:" justify"="">
Amint azt Dr. Horváth Miklósné, a körzet önkormányzati képviselõje elõzetesen elmondta, a most befejezõdött szakasz felújításával egy összességében 50 milliós ütem rendbetétele készült el az idén. A Királysoron végzett munkák azonban itt nem állnak meg: szeptemberben indul ugyanis a régóta várt iskolaudvart is érintõ parkosítási, sportpálya- és parkolóprojekt, amihez hozzátartozik a 94. szám elõtti szakasz teljes felújítása is.

A Királysoron most átadott szakaszon az útburkolat összesen 2220 négyzetméteren újult meg, amelyhez 180 folyóméteren végeztek a szakemberek szegélyezést. Mindemellett négy víznyelõrácsot és tizenöt aknafedlapot cseréltek ki, emeltek szintre. Az õsz folyamán sor kerül majd a növénytelepítési és faültetési munkálatok elvégzésére is. A beruházás 29.174.444 forintból valósult meg.

OKK Fehérvár

Megosztás