Gyermekorvos rendelést és védõnõi tanácsadást indítottak a Köfémen

2019-02-18 | Helyi közélet
(Fotó:OKK Fehérvár) Befejezõdött a Verseci utcai orvosi rendelõ teljes körû felújítása a Köfém lakótelepen. A beruházás lehetõvé tette a szolgáltatások bõvítését, házi gyermekorvosi rendelés és védõnõi tanácsadás indítását február elsejétõl, szerdai napokon. A rendelõt bejáráson nézte megSzékesfehérvár polgármestere az érintett önkormányzati képviselõk és egészségügyi szakemberek részvételével.

Székesfehérvár Önkormányzata 2017-ben indította el a Kégl György Városi Egészségügyi Programot, melynek egyik pillére az önkormányzati tulajdonú orvosi rendelõk felújítása, korszerûsítése saját, illetve pályázati forrásból.

A Verseci utcai orvosi rendelõ szolgáltatásainak infrastrukturális fejlesztése elengedhetetlenné vált. Az épületet 1979-ben építették, 1988-ban az emeleti résszel bõvítették, ám azóta jelentõs felújításon nem esett át. A felnõtt háziorvosi rendelõ átalakítása, korszerûsítése 2018 márciusára készült el, a sportorvosi rendelés júliustól mûködik újra a felújított épületben. Az épület földszintjének teljes felújítása, a helyiségek belsõ átrendezése, valamint berendezése lehetõvé tették házi gyermekorvosi rendelés és védõnõi tanácsadás indítását 2019. február 1-tõl. A Köfém rendelõ vonzáskörzetében található utcákban és lakótelepeken több mint 600 gyermek lakik, akiknek az ellátása a Sarló utcai rendelõben történt eddig. Az érintett házi gyermekorvosi, valamint a területi védõnõi egészségügyi szolgálat rendelési idejének bõvítésével, valamint a két rendelõ – a Verseci utcai és a jelenlegi Sarló utcai rendelõ – közötti megosztásával biztosítani tudják a lakóhelyhez közelebbi alapellátás is. A rendelõk teljes körû felújítása mintegy 130 millió forintba került.

Nagyon pozitív visszajelzések érkeztek a rendelések februári beindítása óta – fogalmazott Varga Márta, a Humán Szolgáltató Intézet igazgatója. Hozzátette: a védõnõi tanácsadás keretében, szerdai napokon 8.30-tól 9.30-ig a környékbeli várandósokat, 9.30-tól 10.30-ig pedig a csecsemõket várja Balogh Eszter területi védõnõ, akit a Sarló utcai tanácsadóban megszokott rendben is változatlanul megtalálnak a kismamák. A 32 éve Székesfehérváron praktizáló Dr. Gayor Kiran Prabhat gyermekorvos szintén szerdai napokon 10.30-tól 11.30-ig az egészséges, 11.30-tól 12.30-ig a beteg kisgyerekeket várja a környékrõl a Verseci utcai rendelõben. A hét többi napján változatlanul a Sarló utcai rendelõben lesznek a rendelések, tanácsadások, ahova a 14. számú házi gyermekorvosi körzetben lakókat várják.

OKK Fehérvár

Megosztás