Hajléktalanokat is segítenek és alkalmaznak Székesfehérváron

2019-04-25 | Helyi közélet
(Fotó:OKK Fehérvár) Országosan egyedülálló programot indítottak Székesfehérváron a hajléktalanok foglalkoztatására és visszavezetésére a munka világába. A kiválasztott résztvevõk a Városgondnokság parkfenntartási és köztisztasági csoportjainál dolgoznak teljes munkaidõben, bért és cafetériát kapnak, és képzik is õket.

A hajléktalanoknak komoly esélyt adó speciális programot a Városgondnokság a Kríziskezelõ Központtal és a Fejér Megyei Kormányhivatallal közösen indította el a Pénzügyminisztérium támogatásával, a megvalósításhoz 107 millió forint áll rendelkezésre.

Az egészségügyi és mentális alkalmasság alapján 40 emberbõl választották ki azt a 20-at – nõket és férfiakat egyaránt –, akikkel  a felkészítõ képzést követõen, április 1-jével elindult a program. Az elsõ tapasztalatok pozitívak voltak, a résztvevõk lelkesek, motiváltak, 18-an jelenleg is dolgoznak.

A többi fõállású kollégával együtt végzik a munkát a parkfenntartási és köztisztasági csoportokban, sõt parkgondozói képzésben is részesülnek. Fontos, hogy fõállású minimálbért és cafetériát kapnak, illetve az elsõ néhány hónapban reggeli élelmiszercsomaggal is segítik õket nemcsak a munkanapokon, hanem a hétvégéken is.

A cél, hogy a próbaidõszak után teljesen integrálódjanak a Városgondnokság csoportjaiba, ugyanazt a juttatást kapják, mint a többi dolgozó, ugyanazon munkafegyelmi elvárásokkal. Aki megállja a helyét a vállalt kétéves idõszakban, annak a jövõben állandó munkahelyet biztosít a Városgondnokság.

OKK Fehérvár

Megosztás