Ideiglenes körforgalmat alakítanak ki

2019-06-17 | Helyi közélet
Évtizedek óta fennálló probléma a Pozsonyi út – Zsolnai út keresztezõdése: a balesetek lehetõsége különösen azóta áll fenn, amióta Öreghegyen és Székesfehérváron megemelkedett az autók száma (körülbelül minden második lakosnak van gépjármûve), ezáltal pedig az autósforgalom is.

A keresztezõdés nehezen belátható, ennek ellenére a jármûvezetõk nagy sebességgel közlekednek az érintett csomópontban. A kanyar kialakítása miatt gyalogátkelõhelyet nem lehet felfesteni, így a helyszínen lévõ buszmegálló megközelítése is növeli a balesetveszélyt.

A szakemberek egyértelmûen a körforgalom kialakítását javasolták. Östör Annamária önkormányzati képviselõ személyesen járta végig a környéket: mintegy 250 háztartásban az derült ki, hogy a lakók támogatják ezt a megoldást, amit aláírásukkal nyomatékosítottak. A képviselõ dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel egyeztetett, a fontos beruházáshoz a költségvetés biztosítja a szükséges forrást. Június végéig a szakemberek kidolgozzák a megvalósítás módját, amirõl a lakosok tájékoztatást kapnak.

A nyár folyamán ideiglenes körforgalmat építenek a keresztezõdésben: „A nyári szünet jó idõszak lesz ahhoz, hogy a körforgalmat mindenki megszokja, hogy mindenki óvatosan, figyelemmel és lassan közlekedjen erre – és amennyiben beválik ez a megoldás, akkor fogunk fennmaradási engedélyt kérni, és az elõírásoknak megfelelõen kialakítani az állandó körforgalmat.” – fogalmazott Östör Annamária.

OKK Fehérvár

Megosztás