Idén is megrendezték a Székesfehérvári Jótékonysági Estélyt

2019-01-13 | Helyi közélet
(Fotó:OKK Fehérvár) Igazi báli hangulat, közel 140 résztvevõ, egy közös cél – idén is az új esztendõ második szombatján rendezte meg Székesfehérvár Önkormányzata, immár nyolcadik alkalommal a Székesfehérvári Jótékonysági Estélyt.

Szép hagyomány Székesfehérváron, hogy a báli szezont jótékonysági estéllyel kezdi a város. Az új évet is köszöntõ ünnepi rendezvény immáron nyolc éve biztosít remek lehetõséget arra, hogy a mecenatúra fontosságára, vagyis az önzetlen és tisztaszívû segítségnyújtásra felhívja a társadalom széles rétegeinek figyelmét. A megelõzõ évek sikerére tekintettel 2019-ben a karitatív célú adományokkal a város a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Székesfehérvári Csoportját, valamint a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ munkáját kívánja támogatni.

A nagyszabású közösségformáló társasági eseményt megelõzõ sajtótájékoztatón dr. Cser-Palkovics András polgármester kiemelte, hogy szép és kiemelkedõ hagyomány az a városunkban, hogy ezen a karitatív rendezvényen gyûlik össze a város közössége: „Örülök annak, hogy Miklósa Erikával olyan eseményt sikerült létrehoznunk, amelyen évrõl évre szép számban gyûlhetünk össze egy jó ügyért. A decemberi Jótékonysági Futáson ehhez a jó ügyhöz már közel 400-an járultak hozzá. Remélem, a tavalyi évhez hasonlóan idén is hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy a két támogatott intézményt élményekkel gazdagítsuk. Hiszen nem csak az adventi idõszakban kell jótékonykodnunk, hanem lehetõségeinkhez mérten az egész évben!”

A polgármester beszámolt továbbá a borárverésen megvásárolható vándorbor történetérõl, melyet a tavalyi évben a rendezvény egyik legnagyobb mecénása, Forgó Béla, az Alcoa-Köfém Kft. korábbi vezérigazgatója ajánlott fel árverésre. A vezérigazgató elmondta, hogy az 1937-es, tehát 81 éves Tokaji Aszút, amely 30 éve volt a tulajdonában, azért ajánlotta fel árverésre, hogy hozzájáruljon az általa az elmúlt évtized egyik legjelentõsebb közösségformáló eseményének tartott városi rendezvény sikeréhez. A méltó köntösbe bújtatott, nemes vándor-aszú egy évig tartó tulajdonjogához ezentúl az estély vendégei 500.000 forintos kikiáltási áron juthatnak hozzá, mellyel természetesen a bál kedvezményezettjeit segítik.

A Jótékonysági Estély háziasszonya hagyományosan a Kossuth-díjas operaénekes, Miklósa Erika volt, aki visszaemlékezve az elsõ karitatív székesfehérvári estélyre örömét fejezte ki, hogy a társasági esemény színvonala évrõl-évre nõ, ezt mi sem mutatja jobban, mint a résztvevõk népes tábora.

Mivel 2018 a Családok éve volt, a Jótékonysági Estély, a borárverés, az Adventi Jótékonysági Futás és a támogatók felajánlásából összegyûlt pénzösszeggel a város ezúttal a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Székesfehérvári Csoportját, valamint a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központot támogatja. A támogatott szervezetek nevében Sebõk Jusztina, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Székesfehérvári Csoportjának vezetõje, illetve Tisztl Henrik, a Család- és Gyermekjóléti Központ vezetõje köszönték meg az adományt, akik elmondták, szakmai programjaik megvalósítására használják majd fel az összeget.

A nagyszabású jótékonysági rendezvény vendégei ebben az esztendõben is színvonalas kulturális mûsort tekinthettek meg: az est háziasszonya, Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekesnõ Szarka Tamás Kossuth-díjas énekessel, a Gymes együttes egyik alapítójával és Cserta Band(a)-val közösen szerzett felejthetetlen pillanatokat a résztvevõknek.

A vacsorát követõen a neves borász, Miklós Csabi irányításával Jótékonysági Borárverést is tartottak, amelynek 4.283.000 forintos bevétele tovább növeli majd az idén támogatott szervezetek számára szánt támogatást.

OKK Fehérvár

Megosztás