Iskola korszerûsítés

2019-04-26 | Helyi közélet
(Fotó:OKK Fehérvár) Hamarosan elkezdõdik a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda felújítása: négytanteremmel és további három kisteremmel bõvül az intézmény, többek között multifunkciós közösségi teret alakítanak ki, korszerûsítik a nyílászárókat, és hõszigetelik az épületet.

Az egyházmegye 1,85 milliárd forintos beruházása 850 millió forint értékû kormányzati forrás, illetve 143,76 millió forintos KEHOP-pályázati támogatás felhasználásával két év alatt valósul meg.

Az átalakítás keretében a 12 osztálytermes általános iskolát további további 4 teremmel, szaktantermekkel, kistermekkel bõvítik, és sor kerül az épület energetikai felújítására is: korszerûsítik a nyílászárókat, hõszigetelik az épületet, és napelemes rendszert telepítenek.

Az intézményben lift biztosítja majd az akadálymenetsítést, a járható tetõfödém szintjén pedig iskolaudvart létesítenek. A sportudvar többfunkciós, központi közösségi térré válik – használható lesz aulaként vagy akár színház- és rendezvénytérként, tornaszobaként is. A tetõ megemelése lehetõséget ad egy új tanári szoba kialakítására, és felújítják az iskola éttermét, melegítõ konyháját is

OKK Fehérvár

Megosztás