Járdafelújítások és építések kezdõdnek

2019-02-28 | Helyi közélet
(Fotó:OKK Fehérvár) Több helyszínen járdafelújítások, illetve járdaépítések kezdõdnek tavasszal az 5. számú választókörzetben 33,1 millió forint értékben. A mai munkaterület-átadások kapcsán Mészáros Attila alpolgármester, a terület önkormányzati képviselõje számolt be a tervezett munkálatokról.

Az egyik legnagyobb beruházás a Tóvárosi 53-58. szám között, majd ennek folytatásában lesz. Az elsõ ütemben az épület melletti járdát, majd a második ütemben Balatoni út – Horváth István utcai körforgalomhoz csatlakozó szakaszt újítják fel. Összesen 487,5 négyzetméteren újul meg az aszfaltburkolat mintegy 14,5 millió forintból.

A Széchenyi utca 27-29. között az aszfaltburkolat bontása után új aszfaltos, illetve térköves burkolat és mellette új folyóka is készül 5 millió 400 ezer forint beruházással. A Széchenyi u. 39-43. között felújítják az épület melletti járdát és a lépcsõházakhoz kapcsolódó szakaszokat is, biztosítva az akadálymentes közlekedést, ez a munka mintegy 5 millió 800 ezer forintba fog kerülni.

A Halom utca páros oldalán új betonlapos járda épül 7 millió 400 ezer forintból, míg a Hosszúsétatér északi részén a páratlan oldalon újítják fel a járdát, a közbeszerzési eljárás folyamatban van, a munka márciusban elkezdõdhet.

A munkaterületek átadását követõen tavasszal kezdõdnek és augusztus 31-ig befejezõdnek a járdaépítések – közölte Mészáros Attila alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselõje. Hozzátette: bízik abban, hogy a régóta várt beruházások a lakók megelégedését, biztonságos közlekedését szolgálják és növelik a mindennapi komfortérzetet. A képviselõ az építkezések kapcsán kéri, egyben köszöni a lakók megértését és türelmét.

OKK Fehérvár

Megosztás