Megszépült a tér

2019-05-22 | Helyi közélet
(Fotó:OKK Fehérvár) Újabb közösségi tér szépült meg Székesfehérváron.

Ünnepélyes keretek között adták át ma délután a több ütemben felújított III. Béla király teret, ahol megújultak a burkolatok, a parkolók, a zöldfelületetek, és már mûködik a szökõkút is. Az avatáson az Arany János Iskola diákjai adtak mûsort, a résztvevõket dr. Cser-Palkovics András polgármester és dr. Kovács Béla Sándor önkormányzati képviselõ köszöntötte.

Különösen a környezõ lakóházakban élõknek volt régi igénye a III. Béla király tér felújítása, ahol az elavult burkolat és a park helyett immár megszépült körülmények között lehet sétálni, pihenni. A 85 millió forintos projekt volt a 2018/2019-es év egyik leglátványosabb komplett köztéri felújítása, amely a Városgondnokság ÚT 2017-19. programja keretében megvalósult.

Tavaly júliusban indult a munka, kicserélték az aszfaltburkolatot, épült 19 új parkolóhely és több járdaszakasz, illetve elkezdõdött a park felújítása 31 díszfa és mintegy 1.200 díszcserje elültetésével. A parkosítás tavasszal folytatódott a virágágyások beültetésével, a murvasétány felújításával és a füvesítéssel. Ugyancsak felújították a szökõkutat, amely egy modern, hatbefúvós, vízforgatós üzemeltetést kapott

OKK Fehérvár

Megosztás