Megújult a Traumatológiai Ambulancia

2019-02-08 | Helyi közélet
(Fotó:OKK) Jelentõs fejlesztések valósultak meg a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Traumatológiai Ambulanciáján az Alcoa és Arconic Alapítványok pályázati támogatása, a kórház önereje és Székesfehérvár Önkormányzatának támogatása nyomán.

Újabb felújításról számoltak ma be a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban: az Alcoa és Arconic Alapítványok 35.000 dolláros és 50.000 dolláros pályázati támogatásából, valamint Székesfehérvár Önkormányzatának 21 millió forintos támogatásából, illetve kórházi önerõbõl szinte teljes egészében megújult a baleseti sebészet sürgõsségi ambulanciája. A 2018 decemberére elkészült fejlesztéssel az osztály XXI. századnak megfelelõ mûszerekkel, eszközökkel felszerelve tudja a betegellátást folytatni.

A közel 50 millió forintos támogatásból megvalósult felújítás részleteit Dr. Szarvas József, a Traumatológia osztályvezetõ fõorvosa ismertette. Elmondta, hogy a korszerû, országos szinten újdonságnak számító betegbehívó-rendszer kialakítása mellett az ambulancia külseje és eszközparkja is megújulhatott. Hordágyakat, székeket, mobil mûtõslámpákat, bútorzatot, kézimûszer-szetteket, eszközöket vásároltak. Kialakítottak két új váróhelységet, lecserélték a burkolatokat. Továbbá a támogatás terhére négy szakorvos nemzetközi ATLS képzésben vehetett részt.

OKK Fehérvár

Megosztás