Szülõket támogató programsorozatot indít a SZÉNA Egyesület

2019-03-08 | Helyi közélet
Az Emberi Erõforrások Minisztériumának támogatásával új programmal jelentkezik a SZÉNA Egyesület 2019. tavaszán. Az „AHA! - Szülõknek gyermekeikrõl” programsorozat keretében olyan két alkalmas mûhelymunkákkal kínálják meg a szülõket, melyek témái a mindennapi életben is fontosak.

Az elsõ 2 alkalomból álló foglalkozás témája az irányított szétszórtság lesz, ahol sok gyakorlatot és módszert ismerhetnek meg a résztvevõk a szétszórtság megállítására, kontrollálására, valamint segítséget kapnak a figyelmet segítõ viselkedésminták kialakításához. A foglalkozások 2019.03.13-án és 20-án kerülnek megszervezésre Bakos István és Németh Ádám vezetésével.

A programsorozat második témája a tudatos kommunikáció lesz, ahol a résztvevõk a mindennapi élet kommunikációs csapdáira kaphatnak megoldási utakat. A részvevõk képessé vállnak alkalmazni az asszertív én-üzenetet, és felismernek folyamatokat, amelyek kommunikációs helyzetekben felbukkannak. A program 2019.04.03-án és 12-én kerül megszervezésre, ahol a téma szakértõi Ignácz Margit és Baráth Szabolcs lesznek.

A harmadik téma a sokakat kényesen érintõ szexuális felvilágosítás lesz. És mit várhatnak azok, akik részt vesznek az április 24-i és május 2-i alkalmakon? Kevesebb szégyen, könnyedebb hozzáállás a szexualitás témájához, új szavak, kifejezések tárházát sajátíthatják el, eszközökkel, módszerekkel gazdagodva és felbátorodva belekezdhetnek a szexuális nevelésbe. A foglalkozásokat Séllei Györgyi és Szili Teodóra vezeti.

A programsorozat gyakorlatorientált, az elsajátítható ismeretek és készségek a gyermekek nevelésében jól használhatóak. A foglalkozásokat a SZÉNA Egyesület szakmai mûhelyének szakértõi tartják. A mûhelymunkák minden alkalommal 17.30-19.30-ig tartanak.

A foglalkozások helyszíne: Szent Gellért Kézmûves Sörözõ (Székesfehérvár, Mátyás király krt 1.).

A két alkalmas mûhelymunkák díja 5.000 Ft/2 alkalom. Regisztrálni a szenaegyesulet@gmail.com címen lehet. 

 

A programról bõvebb információ a www.szena.hu weboldalon található.

Megosztás