Új köntösben a sétány

2019-07-23 | Helyi közélet
(Fotó:OKK Fehérvár) Mintegy 144 méter hosszúságban újult meg a már elöregedett, botlásveszélyes járda a Köfém lakótelep ligetében. A 650 négyzetméteres sétány felújításáról dr. Dienesné Fluck Györgyi, a körzet önkormányzati képviselõje, illetve Tímár Tibor, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. útüzemeltetési csoportjának útellenõrzési vezetõje számoltak be.

Három éve kezdõdött a Köfém lakótelep járdáinak helyre állítása. A program keretében megvalósult felújításról dr. Dienesné Fluck Györgyi, a körzet önkormányzati képviselõje adott tájékoztatást: „A lakók nagy örömére fogadták a sétány rendbetétele. A mélyépítési munkák és az idõtálló térkövezés mellett 7 vadonatúj padot is telepíttetünk, amivel igazán hangulatossá vált ez a 144 méter hosszú, forgalmas árnyas sétány.” A képviselõ elmondta, hogy a 49,6 millió forintos beruházás az Alba Út Kft. kivitelezésében valósult meg.

„Az elöregedett, botlásveszélyes aszfaltburkolatot elbontottuk, melynek helyén egy térköves sétányt alakítottunk ki. Több mint 270 méter hosszan 650 négyzetméternyi területen épült térköves burkolat, melyhez mintegy 600 méter hosszan épült szegély.” – emelte ki Tímár Tibor, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. útüzemeltetési csoportjának útellenõrzési vezetõje. A sétány szélessége változó, ugyanis igazodtak a fákhoz, és sikerült úgy megvalósítani a beruházást, hogy a növényzetben semmilyen kár nem keletkezett. Elmondta továbbá, hogy a Köfém lakótelepen három éve kezdõdött járdafelújítási programnak egyik utolsó eleme volt a sétány teljes felújítása.

Mint számos más körzetben – a megnövekedett személygépkocsi szám miatt –, így a Köfém lakótelep lakóinak is nehézséget okoz a parkolás. Dr. Dienesné Fluck Györgyi képviselõ elmondta, hogy a Városgondnoksággal közösen már dolgoznak olyan parkoló kialakítási megoldáson, amellyel a jelenlegi zöld területekhez csak a legszükségesebb mértékben kell majd hozzányúlni.

OKK Fehérvár

Megosztás