Uniós forrásból újut meg a bölcsõde és a rendelõ

2019-04-16 | Helyi közélet
(Fotó:OKK Fehérvár) Megújult és megszépült a Százszorszép Bölcsõde és az Ybl Miklós Lakótelepi Orvosi Rendelõ: európai uniós forrásból korszerûsítették az elektromos és fûtésrendszert, kicserélték a nyílászárókat, a tetõ és a homlokzat szigetelését, valamint akadálymentesítették az intézményeket.  A bölcsõde 192,36 millió, a rendelõ 69 millió forintos beruházással lett korszerûbb.

A Százszorszép Bölcsõde 192,36 millió forintból újult meg: az Önkormányzat a TOP „Családbarát, munkába állást segítõ intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” pályázatának segítségével valósította meg a beruházást. Felújították az elektromos és fûtésrendszert, kicserélték a nyílászárókat, a tetõ és a homlokzat szigetelését, a burkolatokat, valamint akadálymentes vizesblokkot alakítottak ki. A forrásból korszerûsítették a bölcsõde udvari játékait, ezenkívül új fejlesztõjátékokat is beszereztek.

Szintén TOP-os pályázatból újították fel az Ybl Miklós Lakótelepi Orvosi Rendelõ épületét, 69 millió forintból. Az infrastrukturális fejlesztés során korszerûsítették a tetõszerkezetet, hõszigetelték az épületet, megújult a homlokzat, és kicserélték a régi nyílászárókat is. A beruházással elkülönítették a védõnõi szolgálatot és a rendelõt: így két külön bejáraton lehet megközelíteni az egészségügyi szolgálatokat. Az intézményben akadálymentesített bejáratokat és vizesblokkokat alakítottak ki.

OKK Fehérvár

Megosztás