Világszínvonalú mentõorvosi kocsit állítanak szolgálatba Fehérváron

2019-07-19 | Helyi közélet
Az OMSZ a mentõszolgálat létszámfejlesztésének köszönhetõen új mentõorvosi kocsit tud mûködtetni a székesfehérvári mentõállomáson. A mentõautóban alkalmazott eszközök egy része Magyarországon eddig még nem alkalmazott, világszínvonalú technológia Székesfehérvárra hozatalát jelenti. A város 25 millió forintot biztosít a mentõtiszti gépkocsi, a lélegeztetõgép és a defibrillátor megvásárlására.

Az Országos Mentõszolgálat egy új mentõorvosi kocsit indít Székesfehérváron, növelve nemcsak a város, hanem a térség ellátásbiztonságát. A fejlesztés annak a küszöbön álló humánerõforrás-fejlesztésnek köszönhetõ, amellyel a megyében a mentõszolgálatnál 20 fõs többletlétszám várható.

Székesfehérvár önkormányzata a Kégl György Program keretében 25 millió forint támogatást nyújt lélegeztetõgép és defibrillátor/monitor egység, egy új mentõtiszti gépkocsi, továbbá egyéb felszerelések, berendezések beszerzési költségeihez. Így lehetõvé válik, hogy Magyarországon eddig még nem alkalmazott, világszínvonalú technológiájú eszközöket elõször Székesfehérváron használjanak.  A mûködtetést és annak finanszírozását az állam fedezi a következõ években.

OKK Fehérvár

Megosztás