A hûtlen, a megcsalt és a szeretõ

2019-03-21 | Kulturális élet-Programok
Párok és szeretõk, csalás és lebukás: a szerelmi háromszög pszichológiája lesz a Barátság mozi április 17-i Csajos estjének témája – az egyik leggyakoribb párkapcsolati problémáról, a hûtlenségrõl beszélget a résztvevõkkel Gelsei Bernadett döntésmentor. A 18 órakor kezdõdõ beszélgetés után a Nyitva címû magyar romantikus komédiát vetíti a város mozija.

„Hûtlen vagy és úgy érzed, nem tudsz választani? Lehet egyszerre két nõt/pasit szeretni? Felmerül benned az 'elhagyni a szeretõt' lehetõsége?” – teszi majd fel a kérdést az est vendége, aki elsõként ezt a vívódást járja körbe. Mert az egyik pillanatban még úgy gondoljuk, elhagyjuk a szeretõnket, de erre gondolva azonnal egy erõs veszteségérzés mar belénk, és úgy érezzük, ez nagy lemondás, és mégsem vagyunk rá képesek. A másik pillanatban meg azt gondoljuk, hogy képesek vagyunk elhagyni a férjünket/feleségünket, a közösen felépített házat, amit úgy szeretünk – mert ez a kapcsolat már régóta nem az, amire vágyunk. Ilyenkor úgy érezzük, elég erõnk van ahhoz, hogy kilépjünk ebbõl a házasságból és egy új életet kezdjünk.

És mi van a harmadikkal? „Szeretõnek lenni méltatlan helyzet. Attól válik azzá, hogy alárendelt szerepbe hozod magad a hûtlen féllel szemben. Valójában egy függõség alakul ki benned, amikor hosszú ideig vagy benne egy titkos viszonyban, és bár tudod, hogy tovább kellene lépni, de nem tudod, hogyan tedd” – vélekedik a szeretõ helyzetérõl Gelsei Bernadett.

Az izgalmasnak ígérkezõ beszélgetés után Nagypál Orsi Nyitva címû magyar romantikus komédiáját vetíti a város mozija, Radnay Csilla, Kovács Lehel, Péterfy Bori és Jordán Adél fõszereplésével. A film egy harmincas, hosszú évek alatt összekopott pár, Fanni és Bálint történetét meséli el, akik úgy próbálják meg kikerülni az elkerülhetetlennek tûnõ megcsalásokat, hogy megnyitják kapcsolatukat a szexuális kalandok elõtt. Ez azonban jóval nehezebb feladatnak bizonyul az elképzeltnél: az újonnan felkínálkozó lehetõségeknek sem a testi, sem az érzelmi hatásaira nincsenek felkészülve.

OKK Fehérvár

 

Megosztás