Az Országalma nyerte a közönségszavazást

2019-06-11 | Kulturális élet-Programok
(Fotó:OKK Fehérvár) Virágpompás Belváros és izgalmas programok sora várta az érdeklõdõket az elmúlt hétvégén Székesfehérváron. A hamisítatlan nyári idõjárás rengeteg látogatót vonzott a Fõ utcára és környékére, ahol számos épület és szobor borult díszbe a Pünkösdi Virágálom tiszteletére. A hétvége az élményszerzés mellett a vetélkedésrõl is szólt, a verseny eredményeit tegnap délután hirdették ki.

A Pünkösdi Virágálom zárónapján Molnár Tamás civil és ifjúsági tanácsnok adta át a virágos esemény díjait. Elsõként a dr. Cser-Palkovics András polgármester által felajánlott különdíjat nyújtotta át az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI képviselõnek. Az intézmény tanulói a Virágvár Tanoda közremûködésével a Városháza kapujában látható kocka kompozíciót készítették.

Utánuk a Kisinasok versenyének gyõzteseit, a Tóparti Gimnázium és Mûvészeti Szakgimnázium 11.d osztályának egyik csapatát szólították a színpadra. A Facebook-szavazásban a legtöbb voksot, 341 lájkot az általuk feldíszített pad – a közönség által csak „tubusosnak” becézett kompozíció – kapta. Az alkotást Forczek Bianka, Hornung Eszter, Igaz Rebeka, Molnár Jázmin és Müller Éva állították össze, felkészítõjük Schrenk Rita Anna volt. A másik két versenyzõ csapat képviselõi – a Tóparti 11.d másik csapata és cisztercis diákok – oklevelet vehettek át a kompozíciókért.

A Pünkösdi Virágálom közönségszavazásában a legtöbb voksot az Országalma díszítése kapta, készítõje a Budai 66. szám alatti Virág-Ajándék üzlet volt. Második helyen végzett a Tip-Top Cipõáruház bejárata elõtt látható virágképkeretes alkotás, ezt a Hortenzia Virágszalon munkatársai készítették. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára az Anemone Fleur gárdája állhatott fel, õk a Fekete Sas Patikamúzeum elõtti viráglugast építették fel.

OKK Fehérvár

Megosztás