Emlékparki Nyár-megnyitó és Múzeumok Éjszakája a KEMPP-ben

2019-06-19 | Kulturális élet-Programok
Hadtörténelmi idõutazást kínáló, gazdag programokkal várja az érdeklõdõket szombaton a pákozdi Katonai Emlékpark. Kezdõdik az VII. Emlékparki Nyár, felavatják a Béke Lángja Emlékmûvet, illetve tematikus tárlatvezetések és haditechnikai bemutatók is lesznek a Múzeumok Éjszakájához kapcsolódóan.

A VII. Emlékparki Nyár megnyitója június 22-én, szombaton 16.00 órakor kezdõdik a KEMPP-ben. Augusztus 10-ig péntekenként és szombatonként katonazenekari koncerteket, elõadóesteket, kiállításokat és Azimutuló gyermekprogramokat kínálnak a családoknak ingyenes belépéssel.

A megnyitó keretében avatják fel a Béke Lángja Emlékmûvet, amely a legnagyobb közjót, a békét szimbolizálja. Az eseményen részt vesz dr. Cser-Palkovics András polgármester és Herta Margarete Habsburg-Lothringen, a Béke Lángja Alapítvány elnöke, közremûködik a Székesfehérvár Helyõrségi Zenekar.

17.00 órakor nyitják meg az Igazgyöngy Alapítvány gyermekrajz-kiállítását, majd 18.00 órakor Szantner Gábor, a József Ágost Emléktársaság elnöke tart hagyományõrzõ elõadást.

A KEMPP idén is csatlakozik a Múzeumok Éjszakájához, 17.00 és 21.00 óra között, a hadtörténelmi idõutazás keretében megismerkedhetünk az 1848/49-es forradalom és szabadságharc, majd a Nagy Háború és napjaink fegyvereivel, haditechnikájával, eszközeivel. Lesz bakaland akadálypálya, majd 19.00 és 21.00 óra között tematikus tárlatvezetés is.  

A Múzeumok Éjszakája programjai mindenhol, így a KEMPP-ben is egységes, minimálisan 200 forintért megvásárolható karszalaggal látogathatóak. Székesfehérvárról, a Hatpöttyös étterem  elõtti Piac téri parkolóból több idõpontban ingyenes buszjáratok  indulnak a Székesfehérváron kívüli helyszínekre, így Pákozdra is. A busz az egyes kiállítóhelyeken csak a le- és felszállás idejére áll meg, és a menetrendben megadott idõben indul tovább az adott kiállítóhelyrõl. A járatok kizárólag a Múzeumok Éjszakája karszalaggal vehetõk igénybe.

A részletes program és a menetrend ITT található.

OKK Fehérvár

Megosztás