Európai Dísznövény és Kertmûvészeti Napok 2019. Fehérvárcsurgó - Itt a program

2019-04-09 | Kulturális élet-Programok
2019. május 31. és június 2. között a fehérvárcsurgói Károlyi Kastély parkjában a Károlyi József Alapítvány 15. alkalommal rendezi meg az Európai Dísznövény és Kertmûvészeti Napokat (kiállítás, vásár és konferencia), amely minden évben számot tart a látogatók örömére és a szakemberek érdeklõdésére.

Idén Magyarország ứjra csatlakozik a « Rendez-vous aux Jardins » éves francia kertmûvészeti programsorozatához és mint ilyen, részt vesz a globális « L'Europe des jardins » (Kertek Európája) programban, melynek idei témája: állatok. Parkunkban és kiállításainkon az állatok között is a madarak kapják a fõszerepet!

Az idei rendezvény kiemelt konferenciatémái: történelmi parkok restaurálása, természet- és tájvédelem, biodiverzitás, természet és egészség.(mellékelten a lista)

A díszvendég országok Franciaország mellett Finnország és Románia lesznek.

Míg a szombati és vasárnapi programok számos gyermekprogramot kínálnak és  több konferencia-elõadás kerül megrendezésre, idén a szülõknek lehetõséget biztosítunk arra, hogy óvónõkre bízzák legkisebb gyermekeiket, mialatt tesznek egy sétát és vásárolnak a kiállításon. Ebben az évben is szavazhatnak a látogatók a legszebb standra, amelynek díját (egy franciaországi utazást) a Károlyi József Alapítvány és a Párizsi Balassi Intézet szponzorálja.

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar koncertjére pénteken 17 órakor, valamint szombaton 18 órakor kerül sor. Vasárnap 15 órakor a Flauto Dolce Ensemble ad koncertet Románia EU-elnökségének tiszteletére.

További információk:

Károlyi József Alapítvány, Károlyi Kastély, 8052 Fehérvárcsurgó, Petõfi u. 2.
Tel. 06 21 311 04 26,

e-mail: info@karolyikastely.hu;

web: www.karolyi.org.hu

www.karolyikastely.hu

Megosztás