Fehérvári majális

2019-05-02 | Kulturális élet-Programok
(Fotó:OKK) Szinte az egész János vitéz parkot megtöltötték a sportolók szerdán reggel. A klubzászló- és lufierdõ alatt több mint 50 egyesület közel 2500 tagja gyülekezett, hogy a Petõfi-szobortól együtt vonuljanak a MOL Aréna Sóstóhoz, a Sportmajális idei helyszínére.

A menet élén a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar, középtájt a Band of StreetS zenekar muzsikája segítette a vonulókat a megfelelõ tempó megtalálásában. A stadionba érve a fõlelátót megtöltõ sportolókból, sportszeretõ fehérváriakból álló tömeg elõtt nyitotta meg az idei Sportmajálist dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki hangsúlyozta: "Székesfehérvár egy sportos város.” Köszönetet mondott az egyesületeknek, hogy a Nyitott tornaterem mozgalomtól a szabadidõsporton keresztül az élsportig számtalan mozgási lehetõséget teremtenek a fehérváriak számára.

A tavaly kezdett hagyományt folytatva idén is itt, a sportszeretõ közönség elõtt adták át a Székesfehérvár Sportjáért elismeréseket, amelyet 2019-ben két személynek ítélt oda a Közgyûlés: Dániel András, a Delfin SE elnökének, úszóedzõjének és Kóger István egykori válogatott jégkorongozónak, edzõnek dr. Cser-Palkovics András adta át a díjat.

Az idei Sportmajális keretében köszöntötték a közelmúltban kerek évfordulót ünneplõ Fésüs Irént, akinek rengeteget köszönhet a székesfehérvári nõi röplabda; a sokszoros magyar válogatott röplabdázó–szakedzõ évek óta elsõ számú feladatának tekinti ennek a csapatsportnak az oktatását, az utánpótlás-nevelését, a fiú- és a lánycsapatok versenyeztetését. A székesfehérvári röplabda sportágban végzett kiemelkedõ színvonalú edzõi munkája elismeréseként Fésüs Irén Polgármesteri Elismerõ Emlékéremben részesült, amelyet dr. Cser-Palkovics András polgármester adott át.

A hivatalos megnyitó után Veres Zoltán mûrepülõ Európa-bajnok légibemutatója következett, majd elindultak a színpadi programok. Az egyik színpadon a székesfehérvári egyesületek mutatkoztak be, egy másik helyszínen pedig népszerû fitneszedzõk – Rubint Réka, Czanik Balázs, Szentgyörgyi Rómeó – váltották egymást. Természetesen idén sem maradt el a Streetball bajnokság, és különbözõ erõszámokban is megmérethették magukat az érdeklõdõk. A Sóstó Látogatóközpont felõli oldal a gyerekeké volt, itt kézmûves foglalkozásokkal, bábszínházi és más színpadi elõadásokkal várták a családokat.

A MOL Aréna Sóstó mellet a Csónakázó-tóra is érdemes volt kilátogatni, ide a Vitál Club szervezésében a víz szerelmeseit várták. Itt töltötték a majálist a Velencei-tavi Vízi Sportiskola régi és jelenlegi versenyzõi, és a jó hangulatú beszélgetések mellett ki lehetett próbálni a tó vízi eszközeit, a csónakokat, kajakokat is.

OKK Fehérvár

Megosztás