Gyárlátogatásra hívják az érdeklõdõket

2019-07-10 | Kulturális élet-Programok
(A kép illusztráció - Fotó:OKK Fehérvár) A Szent István Király Múzeum az IKARUS – A busz címû kiállításához kapcsolódóan, az Ikarus Jármûtechnikai Kft-vel együttmûködve július 17-én, szerdán 11 órától gyárlátogatást szervez az érdeklõdõk számára.

A Szent István Király Múzeum és a Magyar Mûszaki és Közlekedési Múzeum közös kiállításban emlékezik meg az egyik egykor volt legnagyobb hazai iparvállalat, az Ikarus Karosszéria és Jármûgyár múltjáról. A tárlaton külön hangsúlyt kap a székesfehérvári üzem és az itt gyártott autóbuszok története.

Az 1960-as évekre a világ legnagyobb autóbuszgyárává elõlépõ vállalat históriája fotók, plakátok, filmek, Ikarusos relikviák és makettek segítségével elevenedik meg. A tárlaton a nézõk bepillantást nyerhetnek a gyártósorok munkáiba, a legsikeresebb típusok tervezésének folyamatába, és a hajdani üzemi életbe is.

A tárlathoz kapcsolódóan a Múzeum és az Ikarus Jármûtechnika Kft. üzemlátogatást szervez július 17-én, szerdán 11.00 órakor az Ikarus Jármûtechnika Kft. telephelyén.

A gyárban most folyó munkáról Moór Gyula mûszaki és minõségbiztosítási fõmérnök tart a látogatóknak elõadást.

A program regisztrációhoz kötött. Regisztrálni július 8-12. között a bejelentkezes@szikm.hu e-mail címen lehet. A programon maximum 30 fõ vehet részt.

Az IKARUS – A busz kiállítás július 21-ig, jövõ vasárnapig látogatható, keddtõl vasárnapig 10-18 óra között a múzeum Országzászló tér 3. szám alatti kiállítóhelyén.

OKK Fehérvár

Megosztás