Hat színpad és 120 fellépõ várja a fesztiválozókat négy napig Székesfehérváron a Fezenen

2019-07-24 | Kulturális élet-Programok
Négy napon át hat színpaddal és mintegy 120 fellépõvel rendezik meg a huszonharmadik Fezen fesztivált szerdától Székesfehérváron - közölték a szervezõk az MTI-vel.

A fesztiválon mások mellett fellép a kétszeres Grammy-jelölt amerikai Dream Theater, Thomas Anders a Modern Talkingból, a holland Fedde Le Grand, az ausztrál Dub Fx, Ákos, a Halott Pénz, Majka, a Quimby, a Wellhello, valamint közös koncertet ad a magyar blues-rock két legendája, Hobo és Deák Bill Gyula.

    Kovács Antal fõszervezõ tájékoztatása szerint a rendezvényre hetekkel ezelõtt elfogytak a diákjegyek, és már kempingjegy sem kapható. Hozzátette: a korábbi évekhez képest változást jelent, hogy a szerdai beköltözõ napon nem üzemelnek még a nagyszínpadok, de két sátorban külföldi produkciókkal is várják a fesztiválozókat.

     A helyszínek közül a fõszervezõ kiemelte a Reaktiválót, ahol sportprogramok és egészségeséletmód-tanácsadás várja a résztvevõket többek közt a Fehérvár FC labdarúgói, az Alba Fehérvár kosár- és kézilabdázói, valamint a Fehérvár AV19 jégkorongozói és a Fehérvár Enthroners amerikaifutball-csapatainak játékosaival.

    Mészáros Attila Székesfehérvár alpolgármestere szerint a fesztivál a nyár egyik legjobban várt székesfehérvári könnyûzenei programja.

    A rendezvényt idén is a Takarodó út és az Új Váralja sor találkozásánál rendezik, ahová a helyi autóbuszok mellett idén ingyenesen igénybe vehetõ fesztiválbusz is közlekedik majd délután a belvárosból, hajnalban pedig vissza.

    A szervezõk arra kérik a fesztiválra érkezõket, hogy inkább az Új Váralja sor felõli bejáratot használják, mivel a MÁV-felüljárónál torlódásokra lehet majd számítani – írták.

-MTI-

Megosztás