Jótékonysági koncert a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban

2019-02-27 | Kulturális élet-Programok
A Károlyi József Alapítvány örömmel tájékoztatja az érdeklõdõket, hogy jótékonysági koncertet rendez március 2-án, szombaton, 16 órakor a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban a székesfehérvári Primavera Kórus fellépésével.

A koncerttel az Önkéntes Központ Alapítvány „Idõsek Barátai" programját támogatja, mely a jól ismert francia szervezet, a 'les petits Frères des Pauvres' szakmai segítségével Magyarországon építi ki idõseket segítõ önkéntes hálózatát. Jelenleg több, mint 700 ezer idõs ember él magányosan az országban.

A program célja, hogy társaságra és új életerõre találjanak, élményeket szerezzenek és pozitív energiával töltõdjenek fel. Az összegyûjtött adományokat kirándulások költségeire fordítja majd az Alapítvány, melyek során gazdag múlttal rendelkezõ épületek, helyszínek történetét idézhetik majd fel. Az ilyen kirándulások nagy élményt jelentenek az idõseknek, mert módot adnak arra, hogy kizökkenjenek elszigetelt hétköznapjaikból.

A Primavera Kórus színes koncertprogramjában Passereau, Monteverdi, Schubert, Donizetti, Petrovics, Karai és Kodály mûvei szerepelnek.

A koncert a "Károlyi Gasztro Akadémia" esemény zárásaként kerül megrendezésre, a rendezvény során a francia-magyar gasztronómiát ismerhetik meg mélyebben a kulináris élmények iránt érdeklõdõk és szakmai résztvevõk.
 
További információk és helyfoglalás:

Károlyi József Alapítvány, Károlyi Kastély, 8052 Fehérvárcsurgó, Petõfi u. 2. Tel. 06 21 311 04 26, e-mail: info@karolyikastely.hu; web: www.karolyi.org.hu 
 

Megosztás