Királyok a Belvárosban

2019-07-21 | Kulturális élet-Programok
(Fotó:OKK Fehérvár) Az óriásbáb-család négy tagja: Könyves Kálmán, Álmos herceg, II. István és II. (Vak) Béla - a belvárosba látogatók alkotta - nagyszámú udvartartásuk kíséretében tettek sétát szombaton kora este a Fõ utcán. Az Árpád-házat képviselõ apák és fiaik elõtt bemutatkoztak a Magyar Királyi Kardforgatók Rendje HSZGYSE, a Középkori óriás sakk szereplõi és a rendezvénysorozat elmaradhatatlan részét képezõ Bandiera zászlóforgató, zászlódobáló csoport tagjai is.

A júliusi hétvégék idén is már a Székesfehérvári Királyi Napokra hangolnak: augusztus 3-ig minden szombaton este hatkor megjelennek az óriásbábok a Fõ utcán, hogy hagyományõrzõk kíséretében hívják fel a figyelmet az augusztusi rendezvényekre.

Szombaton kora este Könyves Kálmán és öccse, Álmos herceg, valamint Könyves Kálmán fia, II. István, továbbá Álmos herceg fia, II. (Vak) Béla képviselte az idén 21 tagúra bõvülõ óriásbáb-családot a látványos felvonulásban. A Magyar Királyi Kardforgatók Rendje HSZGYSE, a Középkori óriás sakk szereplõi és a rendezvénysorozat elmaradhatatlan részét képezõ Bandiera zászlóforgató, zászlódobáló csoport tagjai vettek részt a menetben, az aláfestõ zenét a Sub Rosa régizenei együttes szolgáltatta.
<p style="&quot;text-align:" justify"="">
A program jövõ héten folytatódik. A hónap utolsó szombatján, július 27-én 18 órakor II. (Vak) Béla, valamint III. Béla és felesége, Antiochiai Anna képviseli az idén 21 tagúra bõvülõ óriásbáb-családot. A látványos felvonulásban az András Király Lovagrend tagjai és a Bandiera zászlóforgató, zászlódobáló csoport tagjai vesznek részt, az aláfestõ zenét a Sub Rosa régizenei együttes szolgáltatja.

A menet 18 órakor indul a Vörösmarty Színháztól az Országalmáig és vissza a teátrumhoz.

OKK Fehérvár

 

Megosztás