Kiseprûzték a telet Fehérvárról

2019-03-03 | Kulturális élet-Programok
(Fotó:OKK Fehérvár) Éppen itt volt az ideje annak, hogy kiebrudalják a telet Székesfehérvárról!  Egész délután erre készültek a parádés hangulatú fiatalasszonyfarsang és a fehérvári farsangfarki felvonulás résztvevõi Székesfehérvár Belvárosában.

Európa-szerte sok városnak megvan a maga farsangi ünnepe, karneválja. Székesfehérváron az asszonyfarsangnak volt nagy hagyománya, erre alapozva született meg öt évvel ezelõtt a babakocsis felvonulással egybekötött fiatalasszonyfarsang ötlete. A rendezvény célja, hogy a jelmezekbe, álarcokba öltözött résztvevõk hangoskodva, tánccal és zenével ûzzék ki a telet a királyi Belvárosból, és üdvözöljék az éltetõ tavasz eljövetelét.

A kisgyermekes családok körében igen népszerû program kora délután kézmûves foglalkozással kezdõdött az Igézõben. A kicsik és szüleik együtt készítettek ötletes, színes álarcokat, maszkákat Gonda Emma és Hegedûsné Sevella Zsuzsanna vezetésével. Sok kisgyermek magára öltötte és szívesen mutatta meg az óvodai farsangra készített jelmezét. 

Ezt követõen indult a jelmezes, hangoskodó farsangi felvonulás az Igézõtõl a Városház térre, ahol a résztvevõk az utca népével közösen körbetáncolták az Országalmát és seprûvel igencsak ellátták a telet jelképezõ hóemberes maskarások baját. A színes menet ezután visszatért az Igézõhöz, ahol fánkos ügyességi játékokkal zárták a télûzõ délutánt.

OKK Fehérvár

Megosztás