Nemzetközi Családnap Fehérváron

2019-04-16 | Kulturális élet-Programok
(Fotó:OKK Fehérvár) Idén is lesz Nemzetközi Családnap: a SZÉNA Egyesület május 11-én várja a gyerekeket a Palotavárosban. Délelõtt az „Emeljünk magasba minél több gyereket” világrekord-kísérlethez csatlakozik a rendezvény, átadásra kerül a megújult játszópark, a mûfüves focipályát pedig gyerekkupával avatják fel.

A Palotavárosban, a Csapó utca és a Bátky Zsigmond utca határolta füves területen kialakított játszóparkban rendezik meg május 11-én a Nemzetközi Családnapot, amelyen idén is csatlakoznak a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány „Emeljünk fel minél több gyereket” elnevezésû  világrekord-kísérletéhez.

11 órakor országszerte húsz helyszínen emelnek magasba gyerekeket – mondta el Bálesné Elekes Rita, a SZÉNA Egyesület a Családokért szervezet elnöke. A programmal arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy minél több gyermek szülessen, és hogy a kívánt gyermekek meg tudjanak születni. A rendezvénnyel felavatják az új palotavárosi játszóteret, a környék iskolái pedig focikupával vehetik birtokba az új mûfüves futballpályát.

A SZÉNA Egyesület és partnerei 10 órától 13 óráig várják a családokat: állatsimogatóval, interaktív foglalkozásokkal, trambulinnal és ugrálóvárral is készülnek, és átadják a Szamóca-díjakat. A rendezvényen fellép a Free Spirit Dance tánciskola, interaktív koncertet ad a Pitypang Zenekar, majd a Pagoda Shaolin Kung Fu Egyesület oroszlántánc-bemutatóját lehet megnézni.

A világrekord-kísérlethez csatlakozó családokat kérik, hogy érkezzenek idõben a nagy esemény elõtti regisztrációhoz; ehhez elõzetesen a https://www.haromkiralyfi.hu/emeldmagasba/regisztracio oldalon kell jelentkezni a város kiválasztásával.

A Családnap az Emberi Erõforrások Minisztériuma és Székesfehérvár Önkormányzata támogatásával valósul meg.

OKK Fehérvár

Megosztás