Rendhagyó séták: Székesfehérvár rejtett kincsei

2019-02-15 | Kulturális élet-Programok
Ingyenes, rendhagyó túrákat szerveznek Székesfehérváron február 24-én, vasárnap, az idegenvezetõk világnapja alkalmából. A Tourinform Iroda idegenvezetõi különleges városi sétákkal készülnek, és az immár hagyományosan, tízedik alkalommal megrendezésre kerülõ eseményen ismét felfedezhetik velük az érdeklõdõk Székesfehérvár rejtett kincseit.

Február 24-én, az idegenvezetõk világnapja alkalmából különleges városi sétákkal készülnek a Tourinform Iroda idegenvezetõi, akik ezen a napon ünneplik világnapjukat. Az immár hagyományosan, tízedik alkalommal megrendezésre kerülõ eseményen ismét felfedezhetik velük Székesfehérvár rejtett kincseit.

Jótékony homály fedi az ünnep eredetét, de egy biztosnak tûnik: nem elég, hogy egész nyáron visznek, mesélnek nekünk a nagy tudású szakemberek, de még ilyenkor is van kedvük arra, hogy érdekes történetekkel nyûgözzenek le minket. A székesfehérvári idegenvezetõk minden esztendõben kitalálnak valami újdonságot – ez idén sincs másként, az idegenvezetõk kedvenc témáikkal készülnek, és várják sok szeretettel az érdeklõdõket!
 

Szemeket a falra!  címmel Gyõre Gabriella megmutatja, kik rejtõznek az épületek falain. A rendhagyó séta során megismerhetjük városunk híres és kevésbé híres személyiségeit. Ki az, aki sosem tette be lábát a városunkba, de mégis celebje lett annak? Világhírû orvos, szerzetes, nyelvész? Aki kíváncsi erre, azokat 10 órára várják a Tourinform Iroda elõtt.
 

Kulcsár Mariann vezetésével felfedezhetjük a Mesés Fehérvár! rejtett szépségeit. A séta során betekinthetünk a nemrég újra megnyílt Budenz-házba, és a felújítás miatt zárva tartó Székesegyház altemploma is feltárul elõttünk… különleges séta vár ránk! Találkozó 11 órakor a Budenz-ház, az Arany János utca 12. szám elõtt.
 

A Szent István emlékezete Szent István városában elnevezésû túrán arra is választ kapunk, miért emlegetik Székesfehérvárt Szent István városaként. Megannyi emlék segítségével eredhetünk Szent István nyomába Kiss Erika kalauzolásában, hogy együtt fedezzük fel államalapító királyához fûzõdõ ezer éves történelmünket, zárásul a Városházán a Szent Korona másolatának megtekintésével. 14 órakor az Országalma elõl indul a vezetés.
 

Melyik lakóházban bukkanhatunk római kori sírkõre? Mi köze a Koch László utcai villáknak Auschwitz-hoz? A belvárosi lakóházak történeteit megismerve szinte tapinthatjuk a történelmet… Vajon milyen lehet ilyen környezetben élni ma? A Különleges történetek lakóházak nyomában címû sétán. Járjunk utána együtt Horváth Zsófival!  A Tourinform Iroda elõl 16 órakor indul az idegenvezetõk világnapja alkalmából szervezett program utolsó sétája.
 

A programon való részvétel ingyenes és elõzetes regisztrációt nem igényel. A Tourinform Iroda február 24-én, vasárnap zárva tart, bármilyen felmerülõ kérdés esetén nyitva tartási idõben (hétfõtõl péntekig 09:00-17:00 óra között) állnak az érdeklõdõk rendelkezésére.

OKK Fehérvár

Megosztás