Székesfehérvár e heti kulturális, szabadidõs és sport programjaiból

2019-01-06 | Kulturális élet-Programok
2019. január 7. hétfõ és január 13. vasárnap között Székesfehérváron:

2019. január 7. (hétfõ)


17.00 órakor nyílik meg Vincze Mátyás papírmerítõ kiállítása a Széna téri Tagkönyvtárban. A tárlatot Mórocz Istvánné, a Könyvkötõk Országos Ipartestületének elnöke ajánlja a közönség figyelmébe. Részletek az alábbi linken: https://www.vmk.hu/vincze-matyas-papirmerito-kiallitasa.
Helyszín: VMK Széna téri Tagkönyvtára

2019. január 8. (kedd)

10.00 órakor ortodox karácsonyi ünnepi liturgiát celebrál Pavle Kaplan esperes.
Helyszín: Szerb templom

16.00 órakor Herczog Edit volt EP-képviselõ tart elõadást az Európa Klubban. A program címe: EUrópa 2019.
Helyszín: Fõ utca 3.

2019. január 10. (csütörtök)

17.00 órakor nyílik meg Szintai Kati Cserhát Art-díjas festõmûvész kiállítása, Sipos Mari, az Õsfehérvár Alkotóközösség vezetõjének ajánlásával. Részletek az alábbi linken: https://www.vmk.hu/szintai-kati-emberek-es-sorsok-cimu-kiallitasa.
Helyszín: VMK, Olvasóterem

17.00 órakor a Tarsoly Ifjúságért Egyesület szervezésében folytatódik a Közéleti Klub, melynek vendégei Sipos Melinda  designer, kulturális mediator és Puklus Péter képzõmûvész lesznek. Az újévi beszélgetésben szó lesz a meghívott pár pályafutásáról, a mûvészeti életrõl Magyarországon és a világban, a közélet aktuális kérdéseirõl és a gyermeknevelésrõl.
Helyszín: Európa Klub (Fõ utca 3.)

2019. január 11. (péntek)

Öt alkalomból álló, társadalmi integrációs  képzés kezdõdik az Alba Caritas Hungarica Alapítvány szervezésében. A kiscsoportos tréningek a nehezen ismerkedõ, kevésbé nyitott embereket szólítják meg. Részletek az alábbi linken: http://szentistvanmuvelodesihaz.hu/38-oras-tarsadalmi-integracios-kepzes-januar-11-tol/.
Helyszín: Szent István Hitoktatási és Mûvelõdési Ház

16.00 órakor kezdõdik Lak István A tövises tarlóktól a hangoskönyvekig
címû könyvének bemutatója. A szerzõvel Virágh Ildikó újságíró, a Kodolányi János Egyetem Rektori Kabinet kommunikációs vezetõje  beszélget. Részletek az alábbi linken:
http://szentistvanmuvelodesihaz.hu/lak-istvan-konyvbemutatoja-januar-11/.
Helyszín: Szent István Hitoktatási és Mûvelõdési Ház

18.00 órakor nyitják meg Sándor János erdélyi fafaragó kiállítását Kisfaludon. A február 10-ig látogatható tárlatot Dr. Rubovszky László ajánlja.
Helyszín: Kisfaludi Közösségi Ház

19.00 órakor kezdõdik az ötödik alkalommal megszervezett Városi Diákbál, amelyen Székesfehérvár különbözõ iskoláiba járó diákok találkozhatnak egymással, és a báli hagyományoknak megfelelõ módon szórakozhatnak – idén a századeleji Gatsby-stílusban. A bálon a Fehérvár Big Band, a Fantom zenekar és Pixa szórakoztatja a fiatalokat.
Helyszín: MOL Aréna Sóstó

2019. január 12. (szombat)

08.00 órakor nyitja meg kapuit a galamb- és kisállat-kiállítás a  V-61 Alba Regia Galamb és Kisállattenyésztõk Egyesülete szervezésében. 50 fajta kisállat több mint 400 példányát láthatjuk, lesznek többek között galambok, díszbaromfik, nyulak és díszmadarak. A kiállítás vasárnap is folytatódik 08.00 és 14.00 óra között.
Helyszín: Volán Sportcsarnok (Börgöndi utca 14.)

10.00 órakor nyitja meg kapuit a kétnapos esküvõkiállítás a Novotelben. A házasságkötésre készülõ pároknak lehetõségük lesz tortákat, süteményeket kóstolni, gyûrûket, ruhákat próbálni, dekorációkat, meghívókat válogatni, illetve betekinteni fotósok és videósok referenciamunkáiba. A kiállítás szombaton és vasárnap 10.00-18.00 óra között várja a látogatókat.
Helyszín: Novotel Hotel

17.00 órakor kezdõdik a IV. Nagy Fehérvári Bormustra. A résztvevõk 20 borászat 100 borát kóstolhatják meg az év elsõ boros eseményén.
Helyszín: Szent István Hitkotatási és Mûvelõdési Ház

17.00 órakor kezdõdik az Alba Regia Táncegyesület újévi családi táncháza. Lesz kézmûves foglalkozás, gyermekjátszó és tánctanítás, majd 20.30 órától táncházi mulatság zárja a programot.
Helyszín: Táncház

19.00 órakor kezdõdik a VIII. Székesfehérvári Jótékonysági Estély.  19.00 órakor kezdõdik a jótékonysági borárveréssel egybekötött bál kulturális programja, melyben közremûködik Miklósa Erika, valamint Szarka Tamás Kossuth-díjas énekes, zeneszerzõ és a Cserta banda, a konferáló ismét Lengyel Zsófia paratriatlonista lesz.
Helyszín: MOL Aréna Sóstó

18.00 órakor a Doni áttörés 76. évfordulója alkalmából emléktûzgyújtás kezdõdik a Don hõseiért a Doni Bajtársi és Kegyeleti Szövetség, a 457. sz. Cserkészcsapat és a Katonai Emlékpark Pákozd Nemzeti Emlékhely szervezésében. A katonai tiszteletadás mellett zajló eseményen megemlékezõ beszédet mond Vargha Tamás országgyûlési képviselõ, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára. Az elesett hõsökért ökumenikus imát mondanak a magyarországi történelmi egyházak képviselõi.
Helyszín: Pákozd, Mészeg-hegy, Doni Emlékkápolna

2019. január 13. (vasárnap) 

10.00 órától a Hétpróba Meseház várja alkotó-fejlesztõ foglalkozással az 5–9 éveseket Bartkó Ildikó vezetésével. Részletek az alábbi linken:
https://www.facebook.com/events/1351912484966786/.
Helyszín: Kairosz Kultúrmûhely (Megyeház utca 22.)

10.00 órakor Mágikus és mulatságos címmel kezdõdik az Edu-Show, Zsiga Edvárd bûvészmûsora. Részletek az alábbi linken:
https://www.facebook.com/events/570053726739734.
Helyszín: Igézõ
 

OKK Fehérvár

Megosztás