Szentivánéji álom A Szabadmûvelõdés Házában

2019-04-03 | Kulturális élet-Programok
William Shakespeare: Szentivánéji álom címû vígjátékát viszi színre kamaraszínházi keretek között a Szabad Színház társulata. Az érdeklõdõk két idõpontban, április 4-én, csütörtökön, illetve április 6-án, szombaton 19.30 órától láthatják a bemutatót A Szabadmûvelõdés Házában.

A néphit szerint Szentiván éjjelén életre kelnek a tündérek, a manók és az álomvilág csodalényei, hogy egy kicsit incselkedjenek az emberekkel, és egy kissé alakítsák sorsukat is. Ezen az éjszakán elmosódik a határ az álom és a valóság között csakúgy, mint Shakespeare darabjában a tündérvilág varázsos erdeje s a hétköznapok Athénja között.

Oberon, a tündérkirály és hû koboldja, Puck egy varázslatos virág segítségével meg akarja leckéztetni Titániát; két athéni szerelmes, Hermia és Lysander az atyai szigor elõl próbál elszökni; pár egyszerû, ám jó szándékú mesterember pedig egy mûkedvelõ színjátékot próbál Theseus menyegzõjének tiszteletére. Persze szívek, fejek, szemek – szóval minden és mindenki összezavarodik, míg aztán végül minden a helyére kerül, annak rendje és módja szerint.

A fehérvári társulat elsõsorban családi és ifjúsági elõadásnak szánta a darabot, amit kamaraszínházi keretek között adnak elõ. A derûs percekben bõvelkedõ bemutató érdekessége, hogy szinte a teljes társulat játszik a darabban, egy egész generációt átívelve.

OKK Fehérvár

Megosztás