Színes nyáresti koncertek az Öreghegyen

2019-06-25 | Kulturális élet-Programok
Nyáron sincs megállás az Öreghegyi Közösségi Házban. Az intézmény egész július és augusztus hónapban könnyû, nyári koncertekkel várja a zene szerelmeseit. Júniustól immár két helyszínen: a megújult hátsó udvarban, valamint az elõkertben is lehetõség nyílik majd a kikapcsolódásra. A hagyományteremtõ „Kölykök a hátsó udvarban” sorozatban sikeres, fehérvárhoz kötõdõ zenekarok lépnek majd színpadra.

„Kölykök a hátsó udvarban” sorozat:
 

Július 4. (csütörtök) 19.00 óra
Dr. Jazz Band – Dr. Tóth Gábor a Székesfehérvári Szent György Kórház sebésze és jazz-zongorista zenekarával a hagyományos jazz muzsikát játszanak.
 

Július 18. (csütörtök) 19.00 óra
Nuntius zenekar „A tegnap itt van” címû, Tom Waits dalaiból átdogozott- összeállított koncertje. "Nincs csillogás, nincs káprázat, sem technikai bravúrok, csak dalok, maguk nemes egyszerûségében." Aki ismeri Tom Waits mûvészetét ezt pontosan tudja. A Nuntius együttes szintén e filozófiát követi. Másodszor lépnek fel Székesfehérváron. A billentyûs Fehérvárra járt zenei gimnáziumba, a gitáros, Gergin Árpád sok-sok éven át volt a Fehérvári Dalosok Találkozója fellépõje.

 

Július 31. (szerda) 19.00 óra
Kivételesen nem csütörtökön lesz a koncert, a városban zajló AlbaJazz napok miatt. A Pesti Sikk, nevéhez hûen a 20-as, 30-as évek magyar sanzonjait, õszinte zenei vallomásait adja elõ. A zenekar énekese Kiss Kamilka. A zenekar több szálon kapcsolódik fehérvárhoz gitárosuk, Csóka Péter, és billentyûs dalszerzõjük, Lõrincz Ádám neve tõsgyökeres székesfehérváriként ismerõsen csenghet a koncertre járóknak.

 

Augusztus 14. (csütörtök) 19.00 óra
Zabos Regina, a 2015-ös Fehérvár Hangja gyõztese. Nálunk egy újszerû formációban lép a közönség elé, Potesz Tamás zenekarával.

 

Nagy nyári koncertek a ház elõtti kertben:
 

Július 24. (szerda) 19.00 óra
Nyáresti Vigadalom – Buch Tiborral. Vendégek: Szabó Noémi és Kovács Szilárd.

 

Július 26. (péntek) 
Nosztalgia est a 60-as 70-es évek slágereibõl, Aradszky László, Szécsi Pál, Koós János, Kovács Erzsi dalai csendülnek fel. Sztárvendég Szíj Melinda Fonogram-díjra jelölt magyar énekesnõ, a 2010-es Megasztár-5 harmadik helyezettje.

 

Augusztus 23-24. (péntek-szombat) 20.00 óra
Pénteken a Kormorán zenekar, szombaton pedig Varga Miklós koncertezik az Öreghegyi Közösségi Házban.

OKK Fehérvár

 

Megosztás