Új helyszínen az Alba Regia Feszt - Itt a program

2019-07-24 | Kulturális élet-Programok
Augusztus 1-3-ig minden zenekedvelõnek a királyok városában a helye, ahol 12 ingyenes koncerttel, díjnyertes magyar borokkal és minõségi ételekkel várják az érkezõket. Többek között Deseõ Csaba, Vörös Janka, a MÖRK, a BIN-JIP és Török Ádám nevével fémjelzett Mini Acoustic Word koncertjeit élvezhetjük a fesztiválon a Zichy ligetben.

Az Alba Regia Feszten augusztus 1-3-a között két színpadon váltják egymást a jobbnál-jobb jazz, funk-soul és egyéb fúziós stílusokat képviselõ zenekarok. A nagyszínpad fellépõi között pedig a hazai zenei élet élvonalbeli produkcióit hallhatjuk. A korábbi helyszíneket kinõve idén a Zichy liget tágas terében rendezkedik be a fesztivál, ahol a koncertek mellett a Borbély Családi Pincészet, a Sáfrán Pince, a Szabadkai Pincészet és a Friday Winery minõségi borkínálatába is belekóstolhatnak a vendégek. A szervezõk igényes gasztronómiai felhozatallal és civil programokkal is kedveskednek a közönségnek.  

A programot beharangozó, szerdai sajtótájékoztatón Mits Gergõ, a fesztivál egyik fõszervezõje elmondta: „Idén is az a célunk, hogy ne csak magunknak és a zenészeknek szervezzünk jazzfesztivált. Éppen ezért próbáltunk olyan zenekarokat a színpadra hívni, amelyek szélesebb körben szólítják meg a közönséget. Bízunk abban, hogy az emberek jól érzik majd magukat, hiszen nem csak igényes zene, hanem finom borok és ételek is lesznek a Zichy ligetben.”
 

A Bartók Béla tér felújítása miatt idén a Zichy ligetbe költözött ideiglenesen a fesztivál, mondta Vörös Tamás. „A nagyszínpad nem a Fõ utca, hanem a liget fele lesz, és a Zenepavilon környékére építjük majd a kisebbik színpadot. A két színpadon rotációban lesznek a koncertek, miközben a környékbeli borászok nedûit lehet kóstolni.”
 

A fesztivál elsõ napján, augusztus 1-jén, csütörtökön rögtön egy izgalmas zenei kalandban merülhetünk el: Jimi Hendrix dalait élvezhetjük a Halper Hendrix Experiment sajátos jazzes felfogásában. Õket a Fehérvár Big Band követi, a hazai pop zenei élet egyik legnagyobb formátumú énekesnõjével, Zsédával az élen.
 

Augusztus 2-án, pénteken a székesfehérvári születésû, orgánumában Janis Joplint megidézõ énekesõ Vörös Janka izzítja be a nagyszínpadot. Ezen az estén ugyanitt a funk és soul alapokon nyugvó, de eklektikusan mai hangzású MÖRK zenéjére bulizhatunk egy nagyot.
 

A magyar jazz-élet legendás alakja, a világhírû hegedûs Deseõ Csaba idén februárban töltötte be 80. életévét, az alkalomból az Alba Regia Feszt-re egy ünnepi koncerttel készül szombaton. Utána hazánk egyik legkülönlegesebb hangzású alternatív bandáját a BIN-JIP-et hallhatjuk.
 

A kisszínpadon sem kisebb nevekkel készülnek a szervezõk, mint Török Ádám, aki Mini Acoustic Word zenekarával és Bartók On Rock zenei anyagával érkezik Székesfehérvárra.  Ugyanitt még a Vörös Tamás Projekt, a Shaibo, a DAS Trio, az Éva Muck Trio és a Cymbal Rush lépnek fel.
 

A csaknem húsz éves hagyományra visszatekintõ Alba Regia Feszt és a városból útjukra indult sikeres mûvészek szolgálnak bizonyítékul arra, hogy Székesfehérvár nem csak a királyok városa, hanem a zenéé és a kiváló zenészeké is!
 

További információ:
https://www.albaregiafeszt.hu

OKK Fehérvár

Megosztás