Akár tizenkét évet is kaphat a légpuskával emberekre lövöldözõ férfi

2019-02-19 | Magazin
(Fotó:wikipedia) Akár tizenkét év fegyházbüntetést is kaphat az a férfi, aki tavaly áprilisban Székesfehérváron, az általa bérelt hetedik emeleti lakás ablakából engedély nélkül tartott, távcsõvel felszerelt légpuskával célzott lövéseket adott le egy bevásárlóközpont elõtt elhaladó, az autóbuszmegálló irányába gyalog közlekedõ, illetve ott várakozó emberekre.

A Fejér Megyei Fõügyészség keddi közleménye szerint a Székesfehérvári Járási Ügyészség lõfegyverrel visszaélés bûntette, a köznyugalmat súlyosan megzavarva, fegyveresen elkövetett garázdaság bûntette, valamint súlyos testi sértés bûntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot az elõzetes letartóztatásban lévõ férfival szemben.

    Az ügyészség emlékeztetett arra, hogy a vádlott öt – köztük négy kiskorú – sértettre adott le célzott lövést. A sértettek közül hárman könnyebben megsebesültek, azonban fennállt a súlyosabb sebesülés kialakulásának reális veszélye is.

    A Fejér Megyei Rendõr-fõkapitányság tavaly áprilisban három nap alatt fogta el az elkövetõt. A büntetett elõéletû, 35 éves dunaharaszti lakos ideiglenes lakóhelyén tartott házkutatáson egy légpuskát, céltávcsövet és lõszereket foglaltak le.

    A Székesfehérvári Törvényszék az elõzetes letartóztatás elrendelésekor közölte, hogy az egyik sértettet a jobb combján, a másikat a bal szeme alatt, míg a harmadik, kiskorú sértettet a hátán találta el a lövedék, amely nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozott. A másik két célzott lövés a sértetteket nem találta el, a lövedékek a földbe csapódtak mellettük.

-MTI-

Megosztás