Bátorságért Érdemjellel tüntették Lukács Sándor székesfehérvári tûzoltót

2019-03-14 | Magazin
(Fotó: Katasztrófavédelem) Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából egy közúti balesetnél tanúsított kiemelkedõ helytállása, bátor magatartása elismeréséül Bátorságért Érdemjelet adományozott, egyben jutalomban részesítette Lukács Sándor tûzoltó törzszászlóst.

A székesfehérvári hivatásos tûzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelõje az elismerést az 1848. március 15-i forradalom 171. évfordulója alkalmából a Belügyminisztériumban rendezett központi ünnepségen vette át március tizennegyedikén.

Lukács Sándor tûzoltó törzszászlós a közelmúltban egy jeges vizû csatornába borult személygépkocsihoz a székesfehérvári tûzoltóság pálya szerével elsõként kiérkezve azonnal megkezdte a mentést és felderítést, testi épségét sem kímélve a jeges vízbe ugrott. Mivel a jármû ajtóit zárva találta, ezért a víz alatt kezével kifeszítette az autó ajtókeretét, melynek következtében az ablak betörött, így a nem sokkal késõbb, a tûzoltó gépjármûfecskendõvel megérkezõ bajtársaival közösen át tudták vizsgálni a gépkocsi utasterét, ahonnan a sofõrt az ablakon át kiemelték a jármûbõl.


Lukács Sándor 2003-ban kezdte hivatásos tûzoltói szolgálatát. A káreseteknél kimagaslóan látja el feladatait, a napi szolgálatellátás során rendszeresen plusz feladatokat vállal. Az új felszerelõ, kezdõ tûzoltó kollégák továbbképzését és beilleszkedésük elõsegítését saját feladatának tekinti, számukra jó példát mutat. Szolgálatellátása, szakmai elhivatottsága nagymértékben hozzájárul az újonnan felszerelt tûzoltók szakmaszeretetének megerõsítéséhez, a szolgálati csoportba történõ beilleszkedésükhöz – tájékoztatott Szabó-Bisztricz Anett tûzoltó fõhadnagy Fejér megyei katasztrófavédelmi szóvivõ.

 
Megosztás