Hétvége: tûzoltók törték rá az ajtót az alvó férfira Székesfehérváron

2019-02-11 | Magazin
Egy hónapon belül már a második olyan tûzesetnél avatkoztak be a tûzoltók a hétvégén Székesfehérváron, ahol csupán a szomszédok figyelmességének és a gyors beavatkozásnak köszönhetõ, hogy nem történt sérülés és nagyobb lakástûz.

Mindkét társasházi lakásban elaludt a lakó, eközben a tûzhelyen felejtett étel kigyulladt.

A hasonló esetek egy füstérzékelõvel könnyen megelõzhetõek, ezek a készülékek már a tûz kezdeti szakaszában, kisebb füstnél is hangos sípolással jeleznek, ezzel még az alvó embert is felébresztik álmából.

Február 9-én késõ délután az egyik Budai úti tízemeletes panelházból érkezett a bejelentés, hogy a földszinten egy lakásból füst szivárog, és a lakók hiába kopognak a bejárati ajtón, senki nem válaszol. A székesfehérvári hivatásos tûzoltók az ajtót betörték. A lakásban tartózkodó fiatalember elaludt, miközben a konyhában a tûzhelyen felejtett lábosban az étel odaégett és lángra kapott.

A tûzoltók a lábost a mosogatónál vízzel eloltották, és a füst miatt a lakást átszellõztették. A fiatalembert a mentõk megvizsgálták, kórházba szállítására nem volt szükség – tájékoztatott Szabó-Bisztricz Anett tûzoltó fõhadnagy Fejér megyei katasztrófavédelmi szóvivõ

Megosztás