Ittasan vezetett, balesetet okozott

2019-07-28 | Magazin
(Fotó:police.hu) A székesfehérvári rendõrök befejezték a súlyos sérülést okozó, ittas állapotban elkövetett jármûvezetés bûntett miatt egy 47 éves seregélyesi lakossal szemben folytatott ügy vizsgálatát.

A nyomozás adatai szerint 2019. május 25-én hajnalban egy Renault típusú személygépkocsi vezetõje a 62-es számú fõúton Székesfehérvár irányából Seregélyes felé haladt úgy, hogy a vezetés megkezdése elõtt alkoholt fogyasztott. 

Haladása során áttért a menetirányával szemközti forgalmi sávba, ahol jármûve bal oldali elejével nekiütközött egy szabályosan közlekedõ Volkswagen típusú jármû bal elejének. A baleset következtében a vétlen jármûvezetõ súlyosan, utasa pedig könnyebben megsérült. A balesetet okozó, ittas sofõr vezetõi engedélyét a helyszínen elvették, és ellene büntetõeljárást kezdeményeztek.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Székesfehérvári Rendõrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal az ügyészségnek átadta.


A Fejér Megyei Rendõr-fõkapitányság közleménye

 

Megosztás