Javulnak az utazási körülmények a Budapest-Székesfehérvár-Gyékényes vasútvonalon

2019-01-16 | Magazin
(A kép illusztráció - Fotó:en.wikipedia) Az Európai Unió kohéziós alapjából 166 millió euró (mintegy 53 milliárd forint) befektetésnek köszönhetõen az utasok hamarosan jobb körülmények között utazhatnak néhány magyar fõvárosba tartó és onnan induló vonaton - közölte szerdán Brüsszelben Corina Cretu regionális politikáért felelõs uniós biztos.

A biztos elmondta, az uniós hozzájárulás 11 nagy befogadóképességû, emeletes vasúti jármû beszerzését teszi lehetõvé, amelyek a  Budapest-Székesfehérvár-Gyékényes, a Budapest-Hatvan-Miskolc-Szerencs-Sátoraljaújhely és a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vasúti vonalakon fognak közlekedni.

    Mint közölte, az összeg gyorsabbá és megbízhatóbbá teszi a magyarországi vasúti szolgáltatásokat, ezzel egyidejûleg pedig az utazást is sokkal kényelmesebbé teszi. A 600 ülõhellyel rendelkezõ vonatokon a kerekes székek és a kerékpárok számára kijelölt hely is  lesz. A wifi-hálózat mellett audiovizuális rendszerekkel, biztonsági kamerákkal és csatlakozóaljzatokkal is fel lesznek szerelve – tette hozzá az uniós biztos.

– MTI-

Megosztás