Karácsonyfa gyulladt ki Székesfehérváron

2019-01-11 | Magazin
(Fotó: székesfehérvári hivatásos tûzoltóság) Az utolsó csillagszórótól kapott lángra a karácsonyfa egy öreghegyi családi házban január 10-én este Székesfehérváron.

A lakók elmondása alapján a ház nappalijában feldíszített vágott fenyõn még két csillagszóró volt, a második meggyújtása után a karácsonyfa elõször füstölni, majd lángolni kezdett. Amint a füstölést észlelték, a 112-es segélyhívón értesítették a tûzoltóságot, és elkezdték a fenyõt oltani.


A tûzoltók kiérkezésére a tulajdonosnak a fát sikerült kivinnie az épületbõl, és elfojtotta a lángokat. A tûzben a karácsonyfa ágai elégtek, a családi ház nappalija kormozódott, az emelet füsttel telítõdött. A lakók gyors és határozott cselekedetének is köszönhetõen a kigyulladt karácsonyfáról a lángok nem terjedtek át a bútorokra. Személyi sérülés nem történt.

A katasztrófavédelem ezúton is felhívja a figyelmet, hogy a feldíszített vágott fenyõk mára már nagyon kiszáradtak, és rendkívül gyúlékonyak, ezért még az utolsó csillagszórókat se gyújtsák meg a karácsonyfákon. További veszélyt jelenthetnek az elektromos lámpafüzérek is, amelyek meghibásodása miatt pillanatokon belül lángba borulhat a fenyõ – tájékoztatott Szabó-Bisztricz Anett tûzoltó fõhadnagy Fejér megyei katasztrófavédelmi szóvivõ.

Megosztás